FILM/TVOSTALO

Pogledajte koji je Hrvatski televizijski program najgledaniji

U analizi gledanosti tvrtke AdScanner objedinjeni su podaci operatera A1. Na ovaj je način obuhvaćena cjelokupna baza gledatelja koja je trenutno dostupna za mjerenja u Hrvatskoj.

Istraživanje AdScannera provedeno je na uzorku od 1033 kućanstava koja predstavljaju 720.000 Pay TV kućanstava u Hrvatskoj. Vodeći među 15 najgledanijih TV kanala je HRT 1 s udjelom od 15,06 posto, a slijede Nova TV s 13,78 i RTL s 12,97 posto. Potom slijede drugi kanali svake od pojedinih nacionalnih televizija. I tu je redoslijed identičan onom među prva tri. Na četvrtom mjestu je HRT 2, a slijede Doma TV i RTL 2.


Na sedmom mjestu kabelski je informativni kanal N1 koji je više no dvostruko gledaniji od svima dostupnog zemaljskog informativnog kanala javne televizije HRT 4, koji je tek 11., iza dvaju dječjih kanala – kabelskog Nickelodoeona i zemaljske RTL Kockice te Pickbox TV-a. Najgledaniji sportski kanala je Sportklub 1 na 12. mjestu liste od 15 najgledanijih, a posljednja mjesta zauzela su još tri nezemaljska kanala Nick Jr, National Geographic i Fox Crime.

Uzme li se u obzir televizijski prime time, usklađeno razdoblje od 19 do 23 sata prema oba istraživanja, u ta četiri sata najgledanija je Nova TV, a slijede RTL, HRT 1 i 2 te Doma TV i RTL 2 i RTL Kockica.

Najgledaniji sadržaji su i dalje sportski prijenosi. Prva tri mjesta među 15 najgledanijih emisija su prijenosi utakmica hrvatske nogometne reprezentacije na Novoj TV. Najgledanija je bila utakmica Lige nacija između Hrvatske i Švedske, a potom Hrvatske i Francuske. Na trećem mjestu je prijateljska utakmica Švicarske i Hrvatske. Četvrto mjesto zauzeo je Dnevnik Nove TV, na šestom je RTL Danas, na osmom RTL Direkt, a deveto i 11. mjesto zauzeli su Dnevnici HRT-a – podnevni, a potom i večernji.


Ostali najgledaniji sadržaji gotovo su ravnomjerno raspoređeni među vodećim nacionalnim televizijama. Deseti na listi je kviz HRT-a Potjera, show RTL-a Život na vagi je na 12. mjestu ispred showa Nove TV Tvoje lice zvuči poznato te na 15. mjestu Zvijezde pjevaju HRT-a.

Statistika gledanosti korisnika MAXtv sadržaja koje je objavio Hrvatski telekom (HT) su rađeni na 282.231 MAXtv (IPTV) korisniku.

Situacija je slična gleda li se gledanost vodećih kanala. Najgledaniji je HRT 1 s 17,19 posto, slijedi Nova TV s 14, 12 te RTL s 10,65 posto. Na četvrtom mjestu je HRT 2, a slijede ga RTL 2 i Doma TV. I ovdje je na sedmom mjestu kabelska informativna televizija N1, ali s nešto manjom prednošću pred informativnim kanalom javne televizije HRT 4, koji je na devetom mjestu. Između njih je dječji nezemaljski kanal Nickelodeon.

Uzme li se u obzir televizijski prime time u ta četiri sata najgledanija je Nova TV, a slijede RTL, HRT 1 i 2 te RTL 2 i Doma TV. Prema statistici MAXtv-a na sedmom mjestu u udarnom terminu je kabelski sportski kanal Arena Sport 1, a među 15 je i Arena Sport 2.

Što se najgledanijih sadržaja tiče čak sedam među prvih osam su prijenosi nogometnih utakmica. Najgledanija je bila utakmice Hrvatske i Francuske u Ligi nacija, a potom Hrvatske i Švedske te prijateljska između Švicarske i Hrvatske. Potom slijedi Dnevnik Nove TV, koji je jedini informativni sadržaj među 15 najgledanijih prema statistici MAXtv-a. 

Potom redom idu dvije utakmice Lige prvaka na HRT 2 (Juventus – Barcelona i Bayern Atletico Madrid) te utakmice Europske lige u kojoj su nastupali domaći klubovi. Dinamov ogled protiv Feyenoorda i Rijekin susret protiv Real Sociedada – oba prenošena na Arena Sport 1, kanalu ekskluzivnom za MAXtv korisnike i korisnike kabelskih usluga operatera u sklopu HT Grupe.

Među ostalim najgledanijim sadržajima su licencni show programi Nove TV, HRT- a i RTL-a (Tvoje lice zvuči poznato, Zvijezde pjevaju i Život na vagi) te filmovi – po dva emitirana na HRT 1 i Novoj TV.

www.medjugorje-news.com/direktno.hr

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er