CRKVAVJERA I DUHOVNOST

FRA JOSIP BLAŽEVIĆ RAZOTKRIO MASONE Organizirao sam susret masona sa Crkvom i evo šta se dogodilo

Vjernici koji se upisuju u masonska udruženja nalaze se “u teškom grijehu i ne mogu pristupiti sv. pričesti”. Pripadati Katoličkoj Crkvi i u masone je nespojivo.

Crkva ne prihvaća i eksplicitno zabranjuje katolicima učlanjivanje u masone. To su dva potpuno nespojiva svijeta i u tom smislu mi se moramo jasno opredijeliti pripadamo li Isusu Kristu ili masonima

Katolička se crkva protivi masonstvu gotovo od samoga rođenja modernoga slobodnog zidarstva godine 1717. Počevši od utemeljenja Velike lože Engleske, dvanaestorica su papa izričito osudili slobodno zidarstvo, masone, odnosno masonska načela. Te su osude poprimile oblik konstitucija, enciklika i apostolskih poslanica. Brojna su očitovanja uslijedila kao reakcija na protucrkvene djelatnosti loža Velikoga Orijenta Europe i Latinske Amerike. Ostala su se, pak, bavila željom masonstva za odvajanjem Crkve od države. Međutim, protivljenje Crkve masonstvu usredotočilo se prvenstveno na vjerski naturalizam i indiferentizam Lože(masone), kao i nemoralnost masonskih zakletava. U ovome odlomku donosimo sažetak navedenih očitovanja.

Masonerija ima snažna uporišta, posebice u političkom i ekonomskom okružju zapadnih zemalja, međutim, masonerija također nije ujedinjena, nego je, dapače, razdijeljena, na našu veliku sreću. Ipak, ona je imala i još uvijek ima izrazito negativan upliv u društvenoj sferi. Pod izlikom promicanja slobode daje se prednost hedonizmu i nemoralu.

www.medjugorje-news.com/

Izvor
rastimo-u-vjeri.com
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er