VJERA I DUHOVNOST

ČUDESNO Potaknuti Lukinim evanđeljem, ovi mladenci su na svom vjenčanju učinili istinski čin ljubavi

Mladenci su u početku planirali sami financirati večeru za siromahe, ali uskoro su im se pridružili članovi obitelji i prijatelji, koji su njihovu ideju podržali financijski ali i volontirajući na večeri. Na kraju ih je iznenadila gesta jedne profesionalne catering kompanije koja je darovala cjelokupan obrok.

Vjenčanje mladog brazilskog para, Ane Paule Meriguete i Victora Ribeiroa je zaista bilo dirljivo i posebno. Ana Paula i Victor učinili su na svojem vjenčanju nešto o čemu su oduvijek sanjali. Nakon što su primili sakrament ženidbe, ostali su primati čestitke uzvanika i nakon čega su se uzvanici razišli kućama, prenosi Aleteia.

Mladenci su odlučili kako njihovo svadbeno slavlje neće biti uobičajeno, nego su oko svadbenog stola odlučili okupiti siromašnu djecu i članove njihovih obitelji iz obalnog grada Guaraparija u Brazilu. Na svadbenoj svečanosti je sudjelovalo oko 160 siromaha.

“Odlučili smo nahraniti one kojima je to bilo potrebno, a naše obitelji ionako imaju sve što žele. Naravno da nemam ništa protiv uobičajenih svadbi, ali mi smo se odlučili na drukčiju proslavu”, izjavio je mladoženja za brazilske novine Estadão.

Vezani članci

Ana Paula i Victor su aktivni u župi i oboje su članovi župnog zbora. Na ovu ideju potaknule su ih riječi poznate brazilske pjesme “Moje kraljevstvo ima mnogo za reći”, koja se pjeva tijekom mise za vrijeme pričesti.

Poznata brazilska pjesma je nadahnuta stihovima iz Lukina evanđelja koje glasi: “Kad priređuješ objed ili večeru, ne pozivaj svojih prijatelja, ni braće, ni rodbine, ni bogatih susjeda, da ne bi možda i oni tebe pozvali i tako ti uzvratili. Nego kada priređuješ gozbu, pozovi siromahe, sakate, hrome i slijepe. Blago tebi jer oni ti nemaju čime uzvratiti. Uzvratit će ti se doista o uskrsnuću pravednih.”

Mladenci su u početku planirali sami financirati večeru za siromahe, ali uskoro su im se pridružili članovi obitelji i prijatelji, koji su njihovu ideju podržali financijski ali i volontirajući. Na kraju ih je iznenadila gesta jedne profesionalne catering kompanija koja je darovala cjelokupan obrok.

Mladoženja je uz fotografiju s vjenčanja, koja je objavljena na Instagramu, napisao: “Ova fotografija sažima esenciju našeg odnosa, naše ljubavi i onoga što mi doista jesmo! Mi smo slabi, grešnici, ovisni smo o Gospodinu, ali i svjesni Božjeg milosrđa. Uvijek smo bili dobri prijatelji i brinuli smo se jedno o drugome, posebice o našem duhovnom životu.

Od danas smo više nego ikada pozvani biti partneri, vjerni prijatelji koji zajedno hodaju putem svetosti, koračaju prema nebu! Jedno je jasno: nemojte nikada odustajati od svojih snova, ali ih nikada ne zaboravite povjeriti Bogu kroz ruke Djevice Marije, majke koja svoju djecu nikada ne ostavlja nezaštićenom.”

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm.hr

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button