VJERA I DUHOVNOST

Pater Smiljan Kožul: Svaki strah dolazi od Zloga, a kada ga osjetiš reci mu ovo…

​Fra Smiljan Kožul, omiljeni hrvatski svećenik, pokretač Pokreta krunice za obraćenje i mir u kojem sudjeluju tisuće ljudi i  i duhovnik brojnih molitvenih i karizmatskih zajednica , odgovara na pitanje o strahu.

“Svaki strah dolazi od Zloga. Zli je onaj koji nas straši. Kad, primjerice, sanjamo ili imamo priviđenja pa se probudim u strahu, taj san je sigurno od Zloga. Kada Bog meni nešto u snu ili na neki drugi način želi poručiti, to mi podiže srce, daje radost”, rekao je fra Smiljan i naglasio da je Isus ustanovio tri sakramenta za posvemašnje zdravlje: sakrament ispovijedi, za zdravlje duha, sakrament pričesti, za zdravlje duše i sakrament bolesničkog pomazanja za zdravlje tijela.

Govoreći o ranama duše, fra Smiljan je spomenuo četiri rane: “Prva je rana osjećaj da nismo prihvaćeni i da nismo ljubljeni, da smo odbačeni. Druga je rana osjećaj manje vrijednosti. Treća je rana osjećaj krivnje, a četvrta strahovi. Isus nam je dao svoje Tijelo za jelo da bismo te rane duše iscijelili. Tko blaguje Tijelo moje ima život u sebi. (usp. Iv 6, 55)” Fra Smiljan je objasnio da to znači da osoba ima u sebi snagu, zdravlje, milost. “Jasno je da nas Zli neće prestati napastovati. Ali euharistija, primanje Kristova tijela – to nas oslobađa tih strahova”, naglasio je.

U povijesti se više puta dogodilo da se tijekom pretvorbe, izgovaranja svećenikovih riječi, komadić hostije pretvorio u ljudsko meso, rekao je fra Smiljan. „I u kaležu da se vino pretvorilo u Krv”, dodao je ističući primjer Ludbrega i svećenika koji je posumnjao u Kristovu stvarnu prisutnost u euharistiji te se vino pretvorilo u krv, a svećenik je zazidao kalež s krvlju.

Fra Smiljan ispripovjedio je kako je papa Pavao VI. poslao na analizu jedan takav komadić ljudskog mesa u koji se hostija pretvorila i analiza je pokazala da je riječ o komadiću srca mlađeg muškarca. „Dakle, nama Isus u svakoj pričesti daje svoje Srce! Prema tome, ako ti primiš Srce Isusovo u svoje tijelo i onda ti dođe napast i ti se bojiš, kaži mu: Ja sam Isusova/a i ne bojim te se! Isus me ljubi! On je umro za mene na križu!”

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm.hr
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er