VJERA I DUHOVNOSTCRKVA

Papa u miru Benedikt XVI. – “Moja je ostavka bila teška odluka, ali…”

Papa u miru Benedikt XVI. u razgovoru s talijanskim novinama „Corriere della Sera“ prisjetio se svoje ostavke te je poručio kako je bila teška odluka, no jedna koju je učinio pri punoj svijesti, u uvjerenju da je dobro učinio, prenosi Vatican News. Uz to, komentirao je i nadolazeći put pape Franje u Irak i aktualnog američkog predsjednika Joea Bidena.

Ostavka pape emeritusa Benedikta XVI. sa službe 28. veljače 2013. bila je „teška odluka“, no jedna koju je učinio „pri punoj svijesti“ te je papa u miru poručio kako ne žali za odlukom, piše Vatican News.

Kako je rekao za „Corriere della Sera”: „Bila je to teška odluka. Ali donesena je pri punoj svijesti i mislim da sam dobro učinio. Neki od mojih pomalo ‘fanatičnih’ prijatelja još su ljuti, nisu željeli prihvatiti moj izbor. Mislim na teorije urote koje su uslijedile: bilo je onih koji su rekli da je za to odgovoran Vatileaks skandal, onih koji krivnju pripisuju uroti homoseksualnog lobija, onih koji misle da je to zbog konzervativnog lefebvrianskog teologa Richarda Williamsona. Oni ne žele vjerovati u svjestan izbor. Ali moja savjest je mirna”.

Benedikt XVI. je naglasio i kako postoji samo jedan papa – Franjo – a ne dvojica, prema izvještaju Catholic News Agency. 

Papa u miru se u razgovoru osvrnuo i na nadolazeći put pape Franje u Irak.

„Smatram da je to vrlo važno putovanje“, poručio je. „Nažalost, pada u vrlo teškom trenutku, što to putovanje čini i opasnim: iz sigurnosnih razloga i zbog COVID-a. A tu je i nestabilna situacija u Iraku. Pratit ću Franju molitvama”.

Prema talijanskim novinama, papa u miru je komentirao i aktualnog američkog predsjednika Joea Bidena. „Istina je, on je katolik i pobožan je. I osobno je protiv pobačaja. Ali kao predsjednik nastoji se prikazati u kontinuitetu s politikom Demokratske stranke… A po pitanju rodne politike još uvijek nismo dokraja shvatili njegovu poziciju”.

https://i2.wp.com/www.vaticannews.va/content/dam/vaticannews/agenzie/images/afp/2020/06/21/15/1592747205938.jpg/_jcr_content/renditions/cq5dam.thumbnail.cropped.750.422.jpeg?w=708&ssl=1

www.medjugorje-news.com

Izvor
obitelj malih marija

Vezani članci

Back to top button