PAPA FRANJO

Papa Franjo pozvao na obnovu posvete Bezgrješnom Srcu Marijinu 25. ožujka

Papa Franjo pozvao je katolike da svake godine 25. ožujka obnove čin posvete Bezgrješnom Srcu Marijinu. Na svetkovinu Blagovijesti u subotu se obilježava godina dana otkako je papa Franjo molitvom za mir u svijetu posvetio Rusiju i Ukrajinu Blaženoj Djevici Mariji u bazilici svetog Petra.

Na kraju opće audijencije 22. ožujka Papa je podsjetio na svoj povijesni čin posvete i pozvao župne zajednice i molitvene skupine da svake godine obnavljaju marijansku posvetu. „U subotu će biti svetkovina Navještenja Gospodinova, a naše misli se vraćaju na 25. ožujka prošle godine kada smo u zajedništvu sa svim biskupima svijeta posvetili Crkvu i čovječanstvo, posebno Rusiju i Ukrajinu, Bezgrješnom Srcu Marijinu.

Naime, početkom ožujka prošle godine, biskupi latinskog obreda poslali su pismo Papi, zatraživši od njega da “javno izvrši čin posvećenja Ukrajine i Rusije Bezgrješnom Srcu Marijinu, kako je zatražila Blažena Djevica u Fatimi”. Radi se o događaju iz 1917. kada se Gospa ukazala troje malih pastira u tom portugalskom mjestu, povjerivši im pritom tzv. Fatimsku tajnu u kojoj se traži posveta Rusije. Već su kroz prošlo i ovo stoljeće različiti pape u više navrata nakon ukazanja u Fatimi cijeli svijet posvetili Bezgrješnom Srcu Marijinu.

Papa Franjo je prošle godine odlučio ponovo izvršiti čin posvete u zajedništvu sa sveopćom Crkvom. Stoga je sve pozvao da mu se na Blagovijest, 25. ožujka 2022. pridruže u molitvi za mir i prestanak rata u Ukrajini. Bilo je to mjesec dana nakon ruske sveobuhvatne invazije na Ukrajinu. “Nemojmo se umoriti povjeravajući stvar mira Kraljici mira”, rekao je. „Stoga želim pozvati sve vjernike i zajednice, a posebno molitvene skupine, da svakog 25. ožujka obnove čin posvete Gospi, kako bi nas ona, Majka, sve čuvala u jedinstvu i miru.“ Papa Franjo također je pozvao ljude da ne zaborave moliti za “mučeničku Ukrajinu, koja toliko pati”.

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er