CRKVAPAPA FRANJOVJERA I DUHOVNOST

Papa Franjo najavio povlačenje?

Papa Franjo najavio povlačenje? ”Nije katastrofa promijeniti papu, nije tabu”, rekao je novinarima iz invalidskih kolica u zrakoplovu koji je poletio iz kanadske arktičke teritorije za Rim, piše bljesak.info.

Papa Franjo izjavio je u zrakoplovu na letu iz Kanade da bi uskoro moglo doći vrijeme kada bi trebao razmisliti o povlačenju – i da će to učiniti ako bude smatrao da ga zdravlje ne služi kako bi trebalo, prenosi BBC. 

Nešto slično je komentirao i na kraju svoje posjete Kanadi, gdje se ispričao domorodačkim zajednicama, a koje je uključivalo opsežna putovanja i duge dane. Papa Franjo, 85-godišnji pontifik je naglasio da za sada namjerava nastaviti sa svojim dužnostima i da će ga Bog voditi u odluci kada se povući s funkcije, “ako to uopće i uradi.” ”Nije katastrofa promijeniti papu, nije tabu”, rekao je novinarima iz invalidskih kolica u zrakoplovu koji je poletio iz kanadske arktičke teritorije za Rim.

Dodao je da su “vrata umirovljenja otvorena – to je normalna opcija.” ”Ali do danas nisam još pokucao na ta vrata. Nisam osjetio potrebu da razmišljam o ovoj mogućnosti ali to ne znači da za dva dana možda neću početi razmišljati o tome”, rekao je papa. 

Posljednjih mjeseci papa Franjo je patio od stalnih problema sa koljenima koji su utjecali na njegovu pokretljivost. Veći dio svoje posjete Kanadi proveo je u invalidskim kolicima. Ranije odbacio spekulacije o ozbiljnijim bolestima opasnim po život.

www.medjugorje-news.com

Izvor
bljesak.info
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er