PAPA FRANJO

Papa Franjo na Veliki četvrtak u ženskom zatvoru Rebibbia u Rimu

Prefektura Papinskoga doma objavila je da će 28. ožujka u 16 sati Papa privatno otići u ženski zatvor u Rimu kako bi slavio Misu večere Gospodnje i susreo se sa zatvorenicama i djelatnicima te ustanove. Već je 2015. Papa otišao u ‘Novi kompleks’ zatvora Rebibbia kako bi oprao noge dvanaestorici zatvorenika različitih nacionalnosti

Još jedan Veliki četvrtak u zatvoru kako bi slavio misu Večere Gospodnje sa zatvorenicima, ove godine sa ženama. Papa Franjo će 28. ožujka otići u ženski zatvor Rebibbia, kao što je to učinio 2015. godine kada je otišao u taj rimski zatvor posjećujući “Novi kompleks” u kojemu je slavio Misu večere Gospodnje s više od 300 zatvorenika i djelatnika, te tijekom obreda pranja nogu oprao noge šest muškaraca i šest žena. Ove će godine Sveti Otac pohoditi zatvor za žene izgrađen ’50-ih godina, trenutno najveći od četiri ženska zatvora u Italiji i jedan od najvećih u Europi, u kojemu je velika prisutnost strankinja, piše Vatican News.

Vijest je danas objavila Prefektura Papinskoga doma priopćenjem u kojemu stoji: “Na Veliki četvrtak, 28. ožujka, Sveti će Otac u 16 sati otići, privatno, u ženski zatvor Rebibbia u Rimu, kako bi slavio svetu misu Večere Gospodnje i susreo se sa zatvorenicama i djelatnicima te ustanove”.

Tradicija od početka pontifikata

Nakon jedanaest godina, papa Franjo nastavlja tradiciju započetu na samom početku njegova pontifikata da svečanu misu Posljednje večere više ne slavi u rimskoj katedrali, u bazilici svetoga Ivana Lateranskog, nego odlazi na neko simbolično mjesto, raskrižje boli, ali i ponovnoga rođenja. Tradicija je to koju je Jorge Mario Bergoglio donio u Rim iz Buenos Airesa, gdje je kao nadbiskup temeljne trenutke rađanja kršćanstva uvijek želio živjeti usred egzistencijalnih periferija.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er