VJERA I DUHOVNOST

NEVJEROJATNO Padre Pio nikad nije bio u jednom od najpoznatijih marijanskih svetišta, a evo i zašto

Padre Pio nikad nije bio u jednom od najpoznatijih marijanskih svetišta, a evo i zašto Jeste li znali da su u posljednjim danima života Padre Pia, kada je došlo vrijeme za spavanje, otac Onorato ili otac Alessio pomagali ocu Piju oprati lice.

Jedne od tih večeri, nakon što su ga oprali, otac Alessio otkrio je Ocu da nikada nije bio u Lurdu: “Zašto ne bismo zajedno otišli tamo vidjeti Gospu?”, a Padre Pio je odgovorio: “Nema potrebe da idem u Lurd, jer svaku večer viđam Gospu.”
Otac Alessio je dodao: “Ah! Zato se uljepšavaš i umivaš lice navečer, a ne ujutro?”

Padre Pio nije odgovorio, već je samo uputio sladak, spokojan i iskren osmijeh.

Drugi put je tako jednostavno objasnio jednom fratru koji je odlazio na hodočašće: “ Pa! u Lurd ne idete samo vlakom ili automobilom: možete ići i na druge načine.” Vjerojatno je mislio na dar bilokacije ili pak na molitvu.

Sveti je fratar također vrlo rado govorio: „Ljubite Gospu. Recitirajte krunicu. Neka blažena Majka Božja kraljuje nad vašim srcima.”

Molitva zaštite obitelji Gospi Lurdskoj

O, Marijo, Majko mudrosti i dobrote, pogledaj milostivim okom na duhovne i tjelesne potrebe moje obitelji. Oni, koje ljubim, žive u svijetu čiji je duh protivan evanđeoskim savjetima, te su tako izloženi da sagriješe i da budu robovima ljudskoga obzira. Ja te dakle zaklinjem da ih štitiš i od zla braniš, te čvrsto priljubiš svetoj Crkvi!

Neka se uvijek po njima vrši volja Božja i neka u žrtvama, koje budu prinosili, uvijek odsijeva duh veledušja i kršćanske ljubavi! Ne dvojim ni najmanje da ćeš štititi moju obitelj, ali te molim da samo učiniš, da se u svakoj potrebi k Tebi utječemo i da ne prestanemo za života i na smrti moliti se Tebi i imati čvrsto pouzdanje u Tvoju zaštitu. Majko Božja Lurdska, moli za nas!

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er