VJERA I DUHOVNOST

Ovo su tri čuda koja su prethodila kanonizaciji svete Rite

Sv. Rita iz Cascije bila je skromna i sveta žena, koja je živjela u 15. stoljeću. I tijekom života i nakon smrti bila je snažni zagovornik, uvijek je molila za one u bezizlaznim situacijama. Svetoj su se Riti neposredno nakon njezine smrti pripisivala brojna čuda.

Dokumentirano je njih čak 11. Otada je poznata kao snažna zagovornica, koja je izmolila bezbrojna čuda, osobito u bezizlaznim situacijama. Ipak, službeno je kanonizirana tek 1900. godine. Bila su potrebna tri zadivljujuća čuda koja su bila dokaz da se vjernici mole ovoj svetici bez oklijevanja.

Ovo su zapisi o ta tri čuda, kao što je navedeno u službenom Dekretu kanonizacije.

Prvo je čudo ugodan miris tijela svetice, čije postojanje potvrđuju brojni pouzdani svjedoci, tako da bi svaka sumnja u tu činjenicu bila apsurdna. Štoviše, ne može postojati nikakvo logično objašnjenje za postojanje toga mirisa, što je ustanovljeno i istraživanjem. Nadalje, taj se miris širi na način koji je iznad uobičajenih zakona prirode, što potvrđuje da se radi o nadnaravnom.

Vezani članci

Drugo se čudo dogodilo Elizabeth Bergamini, djevojčici koja je bila u opasnosti da izgubi vid. Bila je to posljedica malih boginja. Njezini roditelji odlučili su potražiti pomoć u augustinskom samostanu, gdje su molili sv. Ritu za zagovor. Dolaskom u samostan dijete je odjeveno u zavjetnu odjeću u čast sv. Rite. Nakon četiri mjeseca, djevojčica je jednog dana progledala. Odmah nakon toga počela je, zajedno s redovnicama, zahvaljivati Bogu koji je učinio čudo po Ritinu zagovoru.

Treće čudo dogodilo se Cosimu Pelligriniju, koji je patio od kroničnog gastroenteritisa i hemoroidalnih tegoba. Stanje mu je bilo toliko ozbiljno da nije bilo nade za oporavak. Bio je na samrti, kad je odjednom vidio svetu Ritu kako ga pozdravlja. Nakon toga povratila mu se snaga, uskoro i apetit, a nakon određenog vremena mogao je i raditi kao mladić, premda je bio u poodmaklim godinama.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er