MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Ovo je jednostavan, a moćan recept Padre Pija za sretan brak

“Koja je tvoja najdublja želja?” upitao ju je. Paola mu je odgovorila da želi zasnovati obitelj – da voli djecu i sanja da će ih imati. “Pa pomolimo se da ti dobri Bog dopusti da upoznaš dobrog mladića”, zaključio je Padre Pio.

Padre Pio imao je svakodnevni ritual: svaki je dan molio krunicu Presvetom Srcu Isusovu, prinesenu u nakane svih onih koji su se povjerili njegovim molitvama, donosi Aleteia.

Bilo je, doista, mnogo ljudi koji su ga od njega tražili zagovor iz raznih razloga. Među njima su bili Giovanni i Paola Siena, par kojem je talijanski mistik “obećao” devetero djece.Sve je započelo dvadesetih godina 20. stoljeća u San Giovanni Rotondu, gdje je živio Padre Pio.

Giovanni Siena prvi se put susreo s kapucinskim mistikom 1928. godine, prigodom njegove prve pričesti. Giovanni je u to vrijeme imao osam godina. Nakon rada u rudnicima, a zatim kao učitelj i novinar, pridružio se timu bolničkog kompleksa koji je osnovao Padre Pio.

Tamo je ponovno naišao na oca kapucina.U to je vrijeme Paola, njegova buduća supruga, 21-godišnja mlada žena, redovito odlazila u posjet budućem svecu (živjela je u San Giovanni Rotondu). Kao što će kasnije posvjedočiti, zahvaljujući zagovoru Padre Pia, mlada se žena izliječila od depresije, kao i od ozbiljnih problema s plućima.

Uvjerena da joj je poziv da se uda, jednog je dana mlada žena pitala Padre Pija za savjet.“Idi redovito na ispovijed i pričešćuj se svaki dan.”“Koja je tvoja najdublja želja?” upitao ju je. Paola mu je odgovorila da želi zasnovati obitelj – da voli djecu i sanja da će ih imati. “Pa pomolimo se da ti dobri Bog dopusti da upoznaš dobrog mladića”, zaključio je mistik.

Dao joj je nekoliko savjeta: “Idi redovito na ispovijed i pričešćuj se svaki dan.”U to su se vrijeme dogovorili da mole svaki dan, povjeravajući svoj budući brak Bogu. 27. kolovoza 1950., za vrijeme mise slavljene u 5 sati ujutro, budući svetac blagoslovio je njihov brak.Nakon nekog vremena, Paola je primijetila kako je muškarac po imenu Giovanni jako zainteresiran za nju. S vremena na vrijeme susretala se s njim u pratnji Padre Pija. 

Nakon nekoliko mjeseci odlučili su se zaručiti. U to su se vrijeme dogovorili da mole svaki dan, povjeravajući svoj budući brak Bogu. 27. kolovoza 1950., za vrijeme mise slavljene u 5 sati ujutro, budući svetac blagoslovio je njihov brak. Ganut, Pio je ponovio ovu želju na kraju mise: “Budi sretan. Budi sretan. Budi sretan.”

Recept Padre Pia

Kad su bili u braku samo nekoliko mjeseci, Paola i Giovanni saznali su da neće moći imati djecu jer je Paola patila od neplodnosti. Padre Pio, koji ih je sada savjetovao u paru, obećao je da će svaki dan za njih moliti krunicu Presvetom Srcu Isusovu.Rekao je Giovanniju (koji će ispričati priču u svojoj knjizi “Moj prijatelj Padre Pio”): “Vidjet ćete, imat ćete toliko djece koliko ima zborova anđela.” 

To će reći, devet! Nedugo nakon toga, 24. srpnja 1951. rođena je djevojčica. No njihova novorođena kći odmah je teško oboljela. Prema liječnicima, nije imala šanse za preživljavanje. Par je shrvan zamolio Padre Pia da se moli za njihovu kćer na samrti. Odmah ih uvjerio da dijete neće umrijeti i da će zaista živjeti dugo. 

Dakako, dijete je izliječeno.“Nakon 60 godina braka, mogu reći da recept Padre Pia, krunica Presvetom Srcu Isusovu, djeluje. Giovanni i ja volimo se jednako kao i prvog dana.”Nakon ovog čuda, Giovanni i Paola zbližili su se s Padre Pijom, sve do njegove smrti 1968.

Odlazili su mu na ispovijed i molili se s njim. Redovito su ga pitali za savjet o braku, obrazovanju devetero djece i svakodnevnim problemima. Paola će kasnije reći: “Nakon 60 godina braka, mogu reći da recept Padre Pia, krunica Presvetom Srcu Isusovu, djeluje. Giovanni i ja volimo se jednako kao i prvog dana.”

recept padre pija za  sretan brak

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm.hr

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button