MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Ova je molitva moćno oružje protiv Sotone koju je svaki dan molio Alojzije Stepinac

Blaženi Alojzije Stepinac bio je poznat kao osoba koja je mnoge nadahnula da krenu putem vjere i Boga.

Upozoravao je na sva zla kojima smo okruženi i koja dolaze od Sotone. Zato je i sam svakog dana molio dvije molitve protiv zla. Savjetovao je svima da ih mole, a posebno svećenicima.

Prva od njih je molitva pape Lava XIII. (1878. – 1903.) protiv Sotone, koju je napisao svetom Mihaelu Arkanđelu nakon jednog ukazanja koje je imao u privatnoj kapelici.

Papa je odlučio da se ova molitva treba moliti na kraju svake mise, zajedno sa Zdravo Kraljice. No, ova odluka je ukinuta 60-ih godina prošlog stoljeća, nije jasno zašto.

Molitva svetom Mihaelu Arkanđelu glasi:

Sveti Mihaele Arkanđele, brani nas u boju;
protiv pakosti i zasjeda đavolskih budi nam zaklon.
Neka mu zapovijedi Bog, ponizno molimo:
Ti, vojvodo vojske nebeske, Sotonu i druge zle duhove,
koji svijetom obilaze na propast duša, božanskom jakošću u pakao strovali. Amen.

Blaženi Stepinac molio je ovu molitvu svaki dan, nikad ju nije propustio izmoliti. Iz povijesnih zapisa mogu se vidjeti svjedočanstva kako se oko njega, baš na dan kad bi propustio molitvu, dogodilo neko zlo.

Drugu molitvu je Stepinac molio svakog jutra i večeri:

U ime Boga Oca, U ime Boga Sina, U ime Boga Duha Svetoga, U ime Isusa Krista jedinoga Gospodara i Spasitelja našega, U ime preblažene Djevice Marije Njegove i naše Majke: zapovijedam ti, Sotono, i svaki oholi, lakomi i bludni duše, duše srdžbe, mržnje i svake zle volje; duše tjeskobe, straha, malodušnosti i očaja; duše laži, prijevare, zavisti i ljubomore i svakog drugog zla, da odstupiš od mene (od ove kuće, od moje obitelji, od ovog skupa, od ove zajednice, od moje župe, od moje biskupije, od moga naroda, od te i te (ime) osobe, od cijeloga svijeta, itd.) i dadeš mjesto Duhu Svetomu Utješitelju! (križajući se križem † na sve četiri strane): Evo križa Gospodnjega, bježite stranke protivnikove, pobijedio je lav iz plemena Judina, korijen Davidov, aleluja! (poljubi Križ)

www.medjugorje-news.com/

Vezani članci

Back to top button