CRKVAVJERA I DUHOVNOST

KRIK KARDINALA NARODU: Sotona je napao, živimo u njegovom programu i mi moramo…

Nakon inauguracije predsjednika Joe Bidena, kojeg su mediji nazivali ‘pobožnim katolikom’ sve je više napisa o progonu vjernika i uskraćivanju vjerskih prava vjernicima u SAD-u, a posljedično kako to i uvijek biva i u cijelom svijetu.

U posljednjoj homiliji kardinala Raymonda Burkea na misi od 24. siječnja u svetištu Gospe od Guadalupe, kardinal poziva Božji narod da se bori do kraja. Osvještava snažnu istinu o sotoninom vremenu ali i pobjedi vjernih na kraju svega. Ovo što se sada događa, ti programi smrti, koji prodiru u naše živote preko političara, koji pod krinkom Boga, ubijaju Boga i stvaraju lažnu sliku o Bogu preslikavaju se diljem svijeta s namjerom dadođe do magle u srcima vjernih i pobijanja razlike između dobra i zla. To mnoge katolike diljem svijeta tjera na preispitivanje i očaj. Zbog toga je važno poslušati kardinalove riječi i boriti se ujedinjeni s Kristom, Crkvom i Kristovom majkom do pobjede koja nam je obećana još na Postanku svijeta.

“Živimo u vremenima kada Zli uspijeva u svom programu laži i smrti. U našoj vlastitoj naciji, savezna vlada želi zakonski kodificirati potpuno nepravednu odluku Vrhovnog suda, koji legalno ide nametnuti školama podučavanje orodnoj teoriji. Istodobno, prijeti nam uskraćivanjem slobode vjeroispovijesti, slobode građana da slijede Božji plan za svijet i čovjeka, upisan u samoj prirodi i zapisan u svakom ljudskom srcu.

Suočeni s takvim naizgled neizbježnim događajima, dolazimo u napast, pa čak i do napuštanja bitke protiv Zloga i njegovog programa laži i ubojstava. Ali Krist je s nama da pobijedimo u bitci, ako se samo angažiramo, sa svojim naizgled malim i beznačajnim silama. Naša slaba i siromašna srca, ujedinjena s kraljevskim srcem Krista Kralja, postaje snažno oružje za preobrazbu naših domova, a time i naših susjedstava, našeg naroda i našeg svijeta.

Ne znamo kada će se Krist vratiti u svojoj slavi. Ne znamo Posljednji dan. Ali znamo da smo svakodnevno pozvani da se na to pripremimo svojom vjernošću u djelu Kristove milosti u našim srcima. To nam je dovoljno. Znamo, kako nas uči sveti Pavao, „Jer oblik ovoga svijeta prolazi“ (1. Korinćanima 7:31). Također znamo i vjerujemo u Kristovu riječ:

„Nebo i zemlja će proći; ali riječi moje neće proći ”(Matej 24:35).

Dakle, uvijek moramo biti hrabri, dobrog srca u svetom Isusovu srcu. …

Udružimo sada svoja srca, jedno s besprijekornim srcem Gospe od Guadalupe, sa svetim Isusovim srcem u njegovoj euharistijskoj žrtvi. Dajmo mu svoja srca u potpunosti, zagrlivši križ, kako bi naša srca bila ispunjena sedmerostrukim darom Duha Svetoga, s hrabrošću i snagom za svakodnevnu bitku kojom Krist u nama pobjeđuje nad grijehom i smrć , nad Sotonom i njegovom agendom laži i ubojstava. Osobito, u ovim najtežim vremenima za svijet i Crkvu, možemo se pouzdati u obećanje spasenja i tako biti, u Kristu, svjetionici nade za sve koje susretnemo. Živimo, pouzdavajući se u Kristovu Riječ koja nam je došla: „Vrijeme se ispunilo i približilo se Kraljevstvo Božje; pokajte se i vjerujte u evanđelje “(Marko 1,15).

Srce Isusovo, spas onih koji se uzdaju u Tebe, smiluj nam se.”

www.medjugorje-news.com/dnevno.hr

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er