Uncategorized

Ovaj 11-godišnji dječak je sam pobjegao iz pakla ukrajinskog rata

Ovaj 11-godišnji dječak je sam pobjegao iz pakla ukrajinskog rata Na putu su mu pomagali mnogi ljudi, a volonteri na granici davali su mu hranu i toplu odjeću. Nosio je ruksak i plastičnu vrećicu, a na ruci je kemijskom olovkom imao ispisan broj telefona. Njegovi roditelji morali su ostati u Ukrajini.

Njegova majka nije mogla ostaviti vlastitu majku kojoj je bila potrebna pomoć, a otac je otišao u rat. Obitelj je bila suočena s dramatičnim izborom: ili riskirati dječakov život u ratom razorenoj zemlji ili ga pustiti da pobjegne sam. Odlučili su se za ovo drugo, prenosi Aleteia.

dječak

Sam, dječak je pobjegao iz ukrajinskog Zaporožja, uputio se prema granici sa Slovačkom, a potom prema glavnom gradu Bratislavi, gdje ima rođake. Sam je prevalio udaljenost od oko 1300 kilometara. Slovačko Ministarstvo unutarnjih poslova nazvao je hrabrog 11-godišnjaka “najvećim herojem”.

Stigao je zdrav i zdrav na odredište. Na putu su mu pomogli mnogi ljubazni ljudi, među kojima i volonteri koji su ga hranili na granici. Kako je slovačko ministarstvo unutarnjih poslova napisalo na društvenim mrežama, “Svi se omilio svojim osmijehom, neustrašivošću i odlučnošću dostojnim pravog heroja”.

Zahvaljujući broju telefona ispisanom na njegovoj ruci i komadiću papira u putovnici, bilo je moguće kontaktirati dječakovu rodbinu, koja je došla po njega. Zaporožje, grad iz kojeg je dječak pobjegao, nedavno je bio meta nemilosrdne topničke vatre. Tamo su Rusi prvo bombardirali, a zatim zauzeli nuklearnu elektranu.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er