VJERA I DUHOVNOST

Otac James Manjackal: ‘Nema većeg rata na Zemlji, od rata protiv obitelji!

Otac James Manjackal u svojoj poruci pročitao je dvije rečenice iz svetog Pisam iz evanđelja po Luki i po Mateju te rekao:

Ponovno vidimo obitelj. Znano da je obitelj vrlo važna za svaku naciju. I također za Crkcu. Obitelj je temelj cijelog svijeta. I vidimo, danas najveći rat na Zemlji nije protiv terorizma i epidemija, nije rat u Ukrajini nego rat protiv obitelji.

Znamo da su obitelji razorene. Bog je stvorio čovječanstvo kao obitelj kako čitamo u knjizi Postanka poglavlje 1, 26-27: “Bog stvori čovjeka, muško i žensko i blagoslovi ih i reče im: Plodite se i množite… i tako je obitelj formirana. I ta je obitelj bila u raju. Raj je mjesto gdje su imali komunikaciju s Bogom gdje su imali iskustvo s Bogom. Nisu imali tjeskobe i bolesti, bili su bez brige i straha, bili su puni sreće i radosti. Ali to je izgubljeno njihovom neposlušnošću i grijehom.

Znamo da je prije Isusova dolaska, čovječanstvo bilo opterećeno grijehom i zbog bremena grijeha nisu bili slobodni. Isus je došao obnoviti taj raj, koji je obitelj. Bog je želio da se čovječanstvo ostvari u obiteljima i želi spasiti čovječanstvo kao obitelj. Za vrijeme Noe ljudi su bili u grijehu nakon grijeha Adama i Eve, grijeh se povećavao u svijetu, no Bog je pronašao čovjeka koji je bio pravedan pred Bogom a to je Noa. Kad je odlučio uništiti svijet poplavom, odlučio je spasiti Nou i obitelj.

Isto vidimo i u Sodomi i u Gomori. Bili su u grijehu, grijehu nemorala, posebno homoseksualnosti kako je i danas u svijetu i Bog je odlučio uništiti ova dva uspješna grada ali je spasio obitelj koja je živjela u svetosti i pravednosti, Lotovu obitelj. Draga braćo i sestre, Gospodin je zabrinut za obitelj. Isus je rođen u obitelji.

Gospodin i danas daje poruku vašim obiteljima. Danas vidimo da više od polovice brakova završava rastavama. Nedavno sam držao duhovnu obnovu obiteljima i mnogi su mi pisali da su im obitelji razorene, i naveli su mnoge razloge za raspad njihovih brakova. Znamo da ima puno razmišljanja, izazova za današnje obitelji. Nedavno su se obitelji sastojale od muškarca i žene, danas je dom samo od žena ili muškaraca.

To znači da se muškarac ženi muškarcem, a žena se ženi ženom. Pa se čak i u glavama male djece koncept braka promijenio. Znamo da naši vođe svijeta predsjednici i premijeri donose prijedloge u vladama, parlamentima da dozvole ljudima da imaju homoseksualne brakove. To je prava prijetnja za pravu autentičnu obitelj, koju je osnovao Isus, koju je osnovao Bog.

Danas sve to nestaje, vidimo neku vrstu kaosa,” rekao je između ostalog otac James i glasno poručio: Povjerujte u Novi svjetski poredak koji dolazi iz Jeruzalema! Obnovite obitelji, oslobodite društvo od razvoda, abortusa, eutanazije…

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er