ZANIMLJIVOSTI

Arheolozi vjeruju da su otkrili kako je uništena Sodoma

Sodoma i Gomora dva su drevna biblijska grada, koja je Bog sravnao sa zemljom zbog apsolutne bezbožnosti, grijeha, perverzija, nasilja i poročnog života. Iz ova dva grada spašen je samo Lot, koji je jedini bio pravednik, kao i njegove kćeri.

Ova Biblijska priča, upozorenje je na apsolutnu propast društva koje se dogodi kada se čovjek ili cijelo društvo odrekne Boga.

Skup arheologa vjeruje da su otkrili dokaze o traumatičnim događajima koji su doveli do uništenja Sodome. Nalazi objavljeni u časopisu Nature Scientific Reports ukazuju na to da je uništenje izazvao meteor koji je probio atmosferu i eksplodirao iznad grada, stvarajući zračni prasak.

Istraživanje je provedeno u Tall el-Hammamu, mjestu za koje se vjeruje da je biblijska Sodoma, kroz razdoblje od 15 godina. Daily Caller izvještava da je tim identificirao sloj od metra ugljena, pepela, rastopljene opeke i keramike. Za topljenje građevinskog materijala toplina je morala prelaziti 2.000 stupnjeva Celzijusa. Kako u to doba nije bilo načina da se umjetno generira tako ogromna temperatura, stručnjaci su počeli nagađati o prirodnim objašnjenjima.

Vrućina je bila toliko jaka da je čak mogla šokirati kvarc. Udarni kvarc je deformacija ravnina unutar kristala kvarca uzrokovana izloženošću visokom tlaku. U intervjuu za Newsweek, James Kennett, zaslužni profesor znanosti o Zemlji na Sveučilištu Santa Barbara, rekao je:

„Potresli smo kvarc iz ovog sloja, a to znači da je došlo do nevjerojatnih pritisaka koji su šokirali kristale kvarca – kvarc je jedan od najtvrđih minerala; jako gaje teško šokirati. ”

Slijedeći teoriju o meteorskom zračnom udaru, tim je upotrijebio internetski kalkulator utjecaja koji je pokazao da dokazi odgovaraju tom scenariju. Arheolozi zvješćuju da se eksplozija dogodila oko 4 kilometra iznad zemlje. Čak i na toj udaljenosti eksplozija bi stvorila udarni val od 740 km / h koji bi izravnao većinu zgrada Sodome. Nitko od stanovnika ne bi preživio početnu eksploziju ili temperature topljenja stijena koje su uslijedile.

Teorija se proteže i do Jerihona, koji stoji samo 22 km od Sodome. Sada se raspravlja da je ovaj isti zračni udar mogao sravniti slavne Jerihonske zidove piše Aleteia

Izvješće bi moglo objasniti i zašto je više od 100 drugih naselja u regiji opušteno. Udar je mogao ispariti dio Mrtvog mora, što bi bacilo toksične razine soli na kopno. Ova sol, čija je koncentracija u nekim uzorcima čak 25%, generacijama bi uništavala poljoprivredno zemljište. U izviješću se dalje napominje da se ta teorija tek treba dokazati.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er