BIJAKOVIĆIČITLUKVIJESTI

Odličan rezultat atletskog kluba Brotnjo na državnim prvenstvima u Zagrebu i Sarajevu

Proteklog vikenda atletičari Atletskog kluba “Brotnjo” nastupili su na dva državna prvenstva, na kojima su osvojili pet novih državnih medalja.

19. srpnja u Sarajevu je, uz organizaciju atletskog kluba “Sarajevo”, održano Državno prvenstvo BiH za mlađe juniore U18. Na prvenstvu je nastupilo 27 klubova iz cijele BiH uz stroge mjere organizatora zbog situacije uzrokovane virusom Covid 19.

Atletičari atletskog kluba Brotnjo na ovome prvenstvu osvoji su tri medalje. Novi državni prvaci postali Gabrijel Gagro u troskoku (12.20 m) i Anna Ćurković u skoku u dalj (5.38 m). Treću medalju i treće mjesto osvojila je Martina Prga u troskoku (10,02 m).

Istog vikenda, 18. i 19. srpnja u organizaciji atletskog kluba “Mladost” u Zagrebu je održano Državno prvenstvo Hrvatske za starije juniore U20, gdje je nastupilo 35 atletskih klubova iz cijele Hrvatske. Novi državni prvak u disciplini troskok je Filip Kozina, atletičar Atletskog kluba Brotnjo, koji je skočio i novi osobni rekord od 14.38 m. U istoj disciplini, iako dosta mlađi, treće mjesto osvojio je Luka Ćurković također sa novim osobnim rekordom od 13.80 m.

– Usprkos teškoj situaciji i velikoj pauzi u trenažnom procesu prouzrokovanim zbog virusa Covid 19, naši atletičari su pokazali odlične rezultate na čemu smo mi u klubu jako ponosni i ovom prilikom im čestitamo. Naš klub već ubrzo očekuju i preostala državna prvenstva – poručili su iz AK Brotnjo.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1688981031249518&type=3

www.medjugorje-news.com/citluk.ba

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er