SVJEDOČANSTVA

Od agnostičkog poslovnog čovjeka do katoličkog svećenika – čudesan put obraćenja!

Kako bi uspješan poslovni čovjek mogao ostaviti sve iza sebe da bi služio Bogu? Bivši agnostik koji je postao strastveni misionar otac Ken Geraci dijeli svoje putovanje od jurnjave za svjetovnim ambicijama do prihvaćanja Božjeg poziva za katoličkog svećenika.

Dok je odrastao, “nikada nije želio biti katolik, a kamoli biti svećenik.” Iz nominalno katoličke obitelji okrenuo se agnosticizmu i bio vođen svjetovnim željama. Njegove težnje bile su utemeljene na uvjerenju da su uspjeh i novac jedini putevi do sreće. “Mislio sam da će me novac usrećiti”, rekao je.

Njegova prva prekretnica bio je susret s kolegom koji mu je doveo u pitanje autentičnost. “Ken, profesionalno nemam problema s tobom, ali osobno imam”, rekao mu je. Ova kritika, u kombinaciji s dubokim iskustvom na misi, probudila je nešto duboko u njemu. “Moje prvo obraćenje bio je poziv na autentičnost i integritet”, kaže otac Ken. Možda mislite da ga je to dovelo do toga da postane bolji poslovni čovjek, ali za oca Kena to je značilo mnogo više.

Nevjerojatan trenutak kasnije doveo je do zapanjujuće spoznaje: “Bio sam na spoju kad sam shvatio da bih trebao biti svećenik”, kaže. Dok je aktivno razlučivao svoj poziv za svećeništvo, otac Ken je naučio važnost budnosti u duhovnoj borbi i življenja u Božjoj prisutnosti. “Ne možemo zanemariti činjenicu da stalno živimo u borbi”. Crpeći inspiraciju iz dnevnika svete Faustine, otac Ken naglašava snagu Božanskog milosrđa, posebno u vremenima duhovne nesigurnosti, i naglašava potrebu za milosrđem u današnjem svijetu koji ne prašta. “Naš Gospodin je rekao Faustini da će ona pripremiti svijet za Njegov drugi dolazak”, kaže otac Ken. Put oca Kena do pronalaska njegovog pravog poziva bio je ispunjen nevjerojatnim prekretnicama, duhovnim borbama i objavama koje pokazuju koliko je Božje milosrđe važno u našim životima!

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er