BiHVIJESTI

Novi u nizu napada: Nepoznati počinitelji oskvrnuli više nadgrobnih spomenika na katoličkom groblju u Mostaru

Nepoznati počinitelji su kamenim vazama te staklenim križevima i drugim predmetima udarali po nadgrobnim spomenicima u katoličkome groblju Ivanova Glavica koje se nalazi u naselju Vrapčići

Više nadgrobnih spomenika je oskvrnuto, što je drugi izgred u posljednjih pola godine, na katoličkom groblju u većinski bošnjačkom dijelu Mostara, izvijestili su u ponedjeljak 31. siječnja iz lokalne policije, izvještava Hina.

Nepoznati počinitelji su kamenim vazama te staklenim križevima i drugim predmetima udarali po nadgrobnim spomenicima u katoličkome groblju Ivanova Glavica koje se nalazi u naselju Vrapčići, izvijestio je glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevit Marić.

Incident su primijetili mještani te ga u nedjelju popodne 30. siječnja prijavili policiji. Policija je provela očevid na licu mjesta te će o izgredu izvijestiti i nadležno tužiteljstvo.

Prije nešto više od pola godine na groblju Ivanova Glavica nepoznati počinitelji prepilili su željeznu ogradu te su ukrali rasvjetu koja je služila za osvjetljenje kapelice.

Podsjetimo, u Bosni i Hercegovini u posljednje je vrijeme zabilježeno više oskvrnuća katoličkih crkava.

Tako su krajem listopada oskvrnuti kapelica i kip Majke Božje u naselju Kralje kraj Bihaća što je treći takav incident u tom gradu u godinu dana.

Deset dana kasnije, u ‘Noći vještica’, netko je iscrtao sotonističke simbole na križu u zeničkoj župi Čajdraš.

Na Božić 2021. godine, oskvrnuta je i crkva sv. Barbare u Vareš Majdanu, mjestu u općini Vareš koje se nalazi pedesetak kilometara sjeverno od Sarajeva.

www.medjugorje-news.com

Izvor
bitno.net
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er