CRKVAPAPA FRANJO

Papa Franjo će objaviti datum kanonizacije bl. Karla Acutisa 1. srpnja

Papa Franjo predsjedat će konzistoriju 1. srpnja, a očekuje se da će na tom događaju s kardinalima objaviti datum kanonizacije budućih svetaca, među kojima je i mladi Talijan Karlo Acutis.

“Obični” javni konzistorij održat će se u 9 sati u dvorani Vatikanskog konzistorija, stoji u priopćenju. Očekuje se da će Papa objaviti datume – na latinskom, prema tradiciji – raznih kanonizacija, koje bi se mogle dogoditi sljedeće jeseni. Osobito se željno iščekuje proglašenje svetim talijanskog laika Karla Acutisa (1991.-2006.). Papa je 23. svibnja ovlastio Dikasterij za kauze svetaca da prizna čudo po njegovu zagovoru – nužan korak za proglašenje svetim, piše Aleteia.

Drugi “blaženi” koji čekaju kanonizaciju su:

Otac Giuseppe Allamano (1851.-1926.), osnivač misionara Consolata. Papa Franjo potpisao je dekret kojim se priznaje drugo čudo koje se pripisuje zagovoru čovjeka kojeg je 1990. blaženim proglasio Ivan Pavao II.

Vezani članci

Jedanaest sirijskih mučenika, koje je 1926. godine Pio XI proglasio blaženima: Ovih osam španjolskih i austrijskih franjevaca i trojica maronita laika ubijeni su 9. i 10. srpnja 1860. u Damasku tijekom pobune milicije Druza protiv kršćanskog stanovništva Libanona i Sirije. Ubijeni su jer su se odbili odreći svoje vjere i prijeći na islam kako su njihovi napadači tražili.

Kanadska časna sestra Marie-Léonie Paradis, utemeljiteljica Malih sestara Svete Obitelji i Elena Guerra, poznata kao Apostol Duha Svetoga.

Tijekom redovnog konzistorija, okružen kardinalima prisutnim u Rimu, Benedikt XVI. je 11. veljače 2013., na veliko iznenađenje svih, objavio svoju ostavku.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er