OBITELJOSTALO

NE VIDE OPOMENE S NEBA! Njemačka zabranjuje ubijanje embrija pilića jer osjećaju bol, ali i dalje dopušta pobačaj djece

Njemačka zakonodavstvo nedavno je usvojilo zakon kojim se zabranjuje ubijanje šest dana starih embrija pilića jer su oni “osjetljivi na bol”, kao i ubijanje pilića zbog njihova spola. U međuvremenu, djeca se abortusom legalno muče i ubijaju u Njemačkoj i većini drugih zemalja svijeta, prenosi LifeSiteNews

Njemačka ministrica poljoprivrede Julia Klöckner pokrenula je 2020. zakon o zabrani ubijanja muških pilića i ističe da je “ubijanje pilića neetično”, navodi n-tv.de. To će utjecati na 45 milijuna muških pilića koji se godišnje ubiju u njemačkom uzgoju kokoši nesilica, budući da muški pilići ne mogu odložiti jaja niti proizvesti dovoljno mesa dovoljno brzo da se mogu toviti i klati.

Njemački zakonodavci odlučili su da će od 2022. godine ubijanje muških pilića biti zabranjeno jer su embriji pilića “osjetljivi na bol od sedmog dana”. Stoga će farme morati koristiti metode za određivanje spola pilića prije nego što se izlegnu kako bi ih se moglo ukloniti iz legla.

Njemačka udruga za zaštitu životinja izrazila je radost zbog ovog prijedloga, ali kritizirala je da ova zabrana u dvije faze zapravo neće zabraniti ubijanje embrija pilića osjetljivih na bol do 2024. godine.

Nadalje, počevši od 2024. godine, morat će se koristiti metode za određivanje spola embrija pilića u još ranijoj dobi, kako bi ih se moglo eliminirati u manje razvijenoj fazi, osiguravajući tako da embriji pilića ne osjećaju bol. Julia Klöckner izjavila je da su odobrenjem ovog zakona “Pioniri u cijelom svijetu.”

Njemačka udruga za zaštitu životinja izrazila je radost zbog ovog prijedloga, ali kritizirala je da ova zabrana u dvije faze zapravo neće zabraniti ubijanje embrija pilića osjetljivih na bol do 2024. godine. David Engels, predsjedatelj za rimsku povijest na Sveučilištu u Bruxellesu, sarkastično je napisao na svom Twitter profilu: “Kad pileći embrij uživa više [zaštite života] od ljudskog embrija, znate da ste stigli u najbolju Europu ikad.”

U Njemačkoj se nerođene bebe mogu ubiti pobačajem iz bilo kojeg razloga do 12 tjedana nakon začeća, kada je majka na kraju prvog tromjesečja. Iz drugih su razloga pobačaji dopušteni i kasnije tijekom trudnoće.

U osam do devet tjedana, nerođene bebe razvile su kapke i kosa im se počela pojavljivati. Do devetog i desetog tjedna beba može raditi salta, skakati, žmiriti protiv svjetlosti, mrštiti se i gutati. Otprilike oko 11. i 12. tjedna bebina anatomija postaje jasno muška ili ženska. Lice ima određeni oblik i jedinstvene karakteristike, a pojavljuju se i okusni pupoljci.

Dokazano je da nerođene bebe mogu osjetiti podražaje počevši od 12. tjedna. Pobačaji u ovom trenutku rezultiraju mučnom boli za nerođenu djecu jer su istrgnuta iz maternice svojih majki.

www.medjugorje-news.com

Izvor
narod
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er