EUROPAVIJESTI

Njemačka u potpunom lockdownu:Napuštanje države biti će gotovo nemoguće

Brojke koje Institut Robert Koch (RKI) objavljuje svakog jutra na svojoj internetskoj stranici danima su zabrinjavajuće, prenose njemački mediji.   U petak ujutro zabilježen je novi maksimalan broj novih infekcija s  29.875 slučajeva u roku od 24 sata, a to je 6.000 više nego u petak prije tjedan dana.

Prethodnog dana, odnosno u četvrtak zabilježen je vrhunac od 598 smrtnih slučajeva. Pitanje u Njemačkoj više nije hoće li doći do „zaključavanja“, već kada,  i od kada će se primijeniti, prenose njemački mediji. Prema njihovom pisanju, kancelarka Angela Merkel u nedjelju će održati sastanak s premijerima njemačkih saveznih država.  To je potvrdio i Daniel Günther, premijer Schleswig-Holsteina, koji je rekao kako vjeruje da će se odlučujući sastanak održati u nedjelju, prenosi Fenix-magazin.de.

Stručnjaci naglašavaju kako Njemačka nema kontrolu nad drugim valom pandemije unatoč djelomičnom „zaključavanju“. Nekoliko njemačkih saveznih država već je najavilo oštrije mjere, ali i poziv na ponovno potpuno „zaključavanje“  i prije Božića. Zbog nekontroliranog rasta broja infekcija, Baden-Württemberg također razmišlja o ograničenje kretanja, pa i dnevnog izlaska, a o čemu će se raspravljati tijekom današnjeg dana. Mnogi iz BiH koji žive i rade u Njemačkoj zbog novih mjera neće biti u mogućnosti doći kući za blagdane. Medicinski stručnjaci najvećim dijelom također smatraju kako su strože mjere neophodne i da bi ih trebalo što prije uvesti kako bi se spriječilo preopterećenje zdravstvenog sustava.

www.medjugorje-news.com/vecernji.ba

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er