MOLITVEPAPA FRANJO

Molitva od 6 riječi koju je papa Franjo naučio od svoje bake

U litanijama Presvetom srcu Isusovom molimo: “Isuse krotka i ponizna srca, učini srce naše po srcu svome”. Još je jednostavnija i kraća molitva koju je papa Franjo naučio od svoje bake.

“Postoji stara molitva – naučio sam je od svoje bake – koja kaže: ‘Isuse, učini moje srce sličnim tvome.’ To je predivna molitva”, rekao je papa Franjo na trgu svetog Petra prije molitve Angelusa u lipnju 2020., piše Aleteia. 

Lipanj je mjesec koji je tradicionalno usredotočen na pobožnost Presvetom srcu Isusovu, za koju je papa rekao da je „pobožnost koja ujedinjuje velike duhovne učitelje i one jednostavne među narodom Božjem. Doista, ljudsko i božansko Isusovo srce izvor je u kojem se uvijek možemo oslanjati na Božje milosrđe, opraštanje i nježnost. ”

“Učite se od mene, jer sam krotka i ponizna srca i naći ćete spokoj dušama svojim. Uistinu, jaram je moj sladak i breme moje lako.  (Mt 11,29)

“Da bismo dosegli ovaj izvor”, nastavio je papa, “možemo se usredotočiti na odlomak iz evanđelja, osjećajući da je u središtu svake geste, svake Isusove riječi ljubav – ljubav Oca koji je poslao svog Sina, ljubav Duha Svetoga koji je u nama. A možemo to učiniti na euharistijskom klanjaju gdje je ta ljubav prisutna u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Tada će naše srce, malo po malo, postati strpljivije, velikodušnije, milosrdnije u oponašajući srce Isusovo.”

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Također pročitajte
Close
Back to top button