VJERA I DUHOVNOST

Nasmijana argentinska časna sestra na putu ka kanonizaciji

Sestra Cecilia, karmelićanka iz Santa Fea u Argentini, 2016. godine osvojila je svijet svojim zaraznim osmijehom dok je bolovala od raka. Društvene mreže su 2016. godine vrvjele slikama nasmijane časne sestre blizu trenutka smrti.

Iako slika nije snimljena u trenutku njezine smrti, bila je to slika radosne i nasmijane časne sestre koja je prigrlila svoju patnju. Sestra Cecilia, karmelićanka iz Santa Fea u Argentini, bolovala je 2016. od raka pluća i umrla je 23. lipnja u 43. godini života.

U to je vrijeme portal Aleteia uspio dobiti intervju s karmelićankama i ispričati više informacija o sestri Ceciliji. Unatoč bolesti, nije izgubila radost koju je održavala uz podršku brojnih članova obitelji koji su ostali uz nju. Oni koji su je vidjeli govorili su o njezinu licu kao o izrazu mira i radosti – kao o nekome tko čeka susret s Onim kome je dala svoj život, Gospodinom našim Isusom Kristom.

Prema pisanju Catholic News Agency, “nadbiskup Santa Fe de la Vera Cruz u Argentini, Sergio Fenoy, potpisao je edikt koji započinje proces prije otvaranja kauze za kanonizaciju sestre Cecilije Marije od Svetog Lica.” Ovo je sama početna faza njezine kanonizacije i uključivat će dubinsko proučavanje njezina života, kako bi se utvrdilo je li živjela životom herojske vrline. Nakon što se to utvrdi, njezin predmet preseliti će se u Rim, gdje će razmotriti njezin slučaj. Trenutno se naziva službenicom Božjom.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er