VJERA I DUHOVNOST

Ovo je najjednostavniji i najlakši način molitve bez prestanka

Ako ste mislili da je molitva bez prestanka teška, trebali biste pokušati moliti ovu molitvu i otkriti kako je jednostavno nikada ne prestati moliti.

Sveti Pavao u svojoj poslanici Solunjanima poziva kršćane da se “raduju uvijek! Molite bez prestanka. U svakom slučaju zahvaljujte, jer to je volja Božja za vas u Kristu Isusu” (1. Solunjanima 5,16-18).

Tijekom stoljeća postojale su različite reakcije na ovaj izazov, poput Liturgije časova i Isusove molitve. Međutim, postoji još lakši način molitve bez prestanka koji jedva da zahtijeva učenje napamet i ne treba nikakav molitvenik. Isus!

Katekizam Katoličke Crkve objašnjava najjednostavniji način molitve bez prestanka u dijelu o molitvi: Zaziv svetoga imena Isusova najjednostavniji je način molitve uvijek. Kada se sveto ime često ponavlja ponizno pažljivo srcem, molitva se ne gubi gomilanjem praznih fraza, već se čvrsto drži riječi i “donosi plod strpljivošću”.

Ova je molitva moguća “u svako doba” jer nije jedno zanimanje među ostalima, nego jedino zanimanje: ljubav prema Bogu, koji oživljava i preobražava svako djelovanje u Kristu Isusu. KKC 2668

Sve što trebate učiniti je izgovoriti ime “Isus” s molitvom i ljubavlju. Nema kompliciranih molitvenih formula i molitvenika o kojima treba brinuti. Pokušajte moliti Isusovo ime do kraja današnjeg dana i vidite što će se dogoditi!

Aleteia.org

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er