FILM/TV

Najava filma „Papin egzorcist“ izaziva žestoke reakcije, evo zašto

Sony Pictures objavio je trailer za nadolazeći film „Papin egzorcist“ o ocu Gabrieleu Amorthu. Iako produkcija tvrdi da je scenarij temeljen na spisima pokojnog egzorcista, trailer za ova film izazvao je velike reakcije.

Film pod nazivom Papin egzorcist prati život bivšeg rimskog glavnog egzorcista, oca Gabrielea Amortha, a glumi ga, Oscarom nagrađeni glumac, Russell Crowe.

U filmu također glume Daniel ZovattoAlex Essoe i Franco Nero.

Iz Sony Picturesa su naveli kako su radnju temeljili na spisima oca Amortha, uključujući njegove izvještaje o egzorcizmu.

Prema službenoj web stranici, filmsku su priču zasnovali na knjigama vlč. Amortha, uključujući: Vlč. Gabriele Amorth: Egzorcist priča svoju priču i Egzorcist: Još pričā.

Australski scenarist i redatelj Julius Avery, koji je režirao projekt, dobio je licencu od Loyola Productions i producenta Michaela Patricka Kaczmareka iz Jesus & Mary.

Produkcija je započela 2020. kada je Screen Gems otkupio prava na Amorthovu priču. Nakon zamjene redatelja i revizije scenarija, glavna faza snimanja trajala je od kolovoza do listopada 2022. u Irskoj: u Dublinu i Limericku (scene s Croweom urađene su na Trinity koledžu u Dublinu). Film bi se trebao pojaviti u Sjedinjenim Američkim Državama 14. travnja 2023.

Hollywood senzacionalizira

No, iako Sony tvrdi da je scenarij temeljio na spisima pokojnog egzorcista, trailer je izazvao žestoku reakciju zbog netočnog senzacionalizma službe egzorcista.

Poznati egzorcist i psiholog mons. Stephen Rossetti iz Centra za duhovnu obnovu Sv. Mihael komentirao je za ChurchPOP viđeni filmski trailer.

On, inače, često dokumentira svoje izvještaje o egzorcizmu i iskustva s demonima na svom blogu Dnevnik egzorcista. Također, vodi online molitvene sastanke za oslobođenje, dijeli svoja promišljanja na društvenim medijima i poziva na molitvu za izbavljenje od raznih nevolja.

Osvrćući se na trailer istaknuo je da „Hollywood senzacionalizira“ službu egzorciste „i ono što se događa u egzorcizmu“, iako se povremeno događaju „nadnaravne, ljudski neobjašnjive stvari“.

„Danas postoji nevjerojatno veliko zanimanje za demone i egzorcizme. Nešto od toga je nezdrava znatiželja i fascinacija zlom. Sam otac Amorth nije tvrdio da ima posebne darove ili karizme“, rekao je mons. Rossetti te dodao da je vlč. Amorth za sebe govorio kako je on jednostavno svećenik kojeg je njegov biskup zadužio vršiti egzorcizme i da se bez odmora posvetio oslobađanju unesrećenih, piše Nedjelja.ba

„Oni s iskustvom u ovoj službi znaju da se povremeno događaju nadnaravne, ljudski neobjašnjive stvari. Od nekih se sigurno može dići kosa na glavi! Međutim, Hollywood senzacionalizira službu i ono što se događa u egzorcizmu. Takvi filmovi mogu informirati, ali i dezinformirati. Kamo sreće da su ljudi toliko zainteresirani za Boga i za Isusovu osobu!“, zaključio je mons. Rossetti.

Priča o poznatom egzorcistu

Podsjetimo, vlč. Gabriele Amorth bio je glavni egzorcist u Rimu od 1986. do svoje smrti 2016. u 91. godini. Tijekom službe navodno je izveo približno 160 000 egzorcizama.

Godine 1990. ovaj je talijanski svećenik bio suosnivač Međunarodne udruge egzorcista, organizacija sada ima nekoliko stotina članova.

Otac Amorth govorio je o mnogim načinima na koje demonsko utječe na svijet, uključujući napade na političare i obitelj.

Također je iznosio iskustvo kako je molitveno zazivanje Sv. Ivana Pavla II. moćno oružje protiv demonskog te je isticao da je „ISIS Sotona“. Raspravljao je i o borbama Sv. Padre Pija s demonima. Osobno je poznavao Padre Pija 26 godina prije svečeve smrti.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er