VIJESTI

Nadbiskup Cavalli sutra u 18 sati predslaviti će misu za Benedikta XVI.

Misa za pokoj duše pape emeritusa Benedikta XVI. slavit će se u četvrtak 5. siječnja u 18 sati u nakon molitve krunice u crkvi sv. Jakova u Međugorju, a svetu misu predslaviti će apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Aldo Cavalli.

”Odlučili smo kao župa, možemo slobodno reći jedna posebna župa koja ima apostolskog vizitatora, da i mi obilježimo taj dan sprovoda budući da puno hodočasnika dolazi ovdje i svi smo nekako mislima i molitvama usmjereni prema pokojnom papi Benediktu, da i oni koji su ovdje mogu slaviti misu za pokojnog Papu i prisjetiti se kroz propovijed njegovog života i djelovanja te zahvaliti Gospodinu što smo ga imali”, kazao je za Radio Mir Međugorje međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić, koji se osvrnuo i na djelovanje Benedikta XVI.

“Utjecao je i na mene. Bio sam tinejdžer kada je izabran za Petrovog nasljednika i mi mladi smo ga voljeli, pratili smo svaki njegov korak i njegove poruke koje je upravljao nama mladima. Rado smo čitali njegova pisma i njegove knjige… Bio je autentičan. Zato smo ga toliko voljeli, prihvaćali kao svoga, gledali u njega, slušali njegove riječi. Sada se opraštamo od njega euharistijom i molitvom. I sada uzmemo njegove knjige, čitamo i na takav način vršimo spomen na njegovo djelo, na njegov život, na sve ono što je činio.

Uistinu je bio veliki sluga Kristov, sluga Crkve. Čitav svoj život podredio je Crkvi, darovao se do kraja i na kraju ovih nekoliko godina u poniznosti, u povučenosti, u molitvi… Može nam svima biti uzor u poniznosti”, kazao je fra Zvonimir Pavičić ističući kako je Benedikt XVI. u svojoj teologiji uvijek bio bistar, pronicljiv, čuvao temelje Crkve te da je bio jasan u katoličkom nauku.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er