HERCEGOVINAVIJESTI

Mostar bez cjepiva protiv gripe

Pojedine ljekarne u Mostaru dobile su prije nekoliko dana male količine cjepiva protiv sezonske gripe i to su u jednom danu rasporedili svojim kupcima koji su se ranije pribilježili na listu čekanja. Ostali koji su bili u redu za čekanje vjerojatno neće dobiti očekivano cjepivo, prenosi Pogled.ba. 

Naime, jučer je većina ljekarni u Mostaru dobila službenu obavijest o tome kako je Sanofi Pasteur, proizvođač cjepiva protiv sezonske gripe donio odluku o otkazivanju ranije dogovorene distribucije na području Bosne i Hercegovine.  Prema mailu koji je i nama dostavljen, proizvođač je donio takvu odluku kako bi osigurao dovoljne količine cjepiva za zemlje zapadne Europe, odnosno, tržište Europske unije. 

Treba napomenuti kako su veće količine cjepiva protiv gripe za područje BIH naručene još tijekom proljeća ove godine i do sada nije bilo naznaka kako će kupci u BiH na kraju ostati bez njega.  -U pojedinim slučajevima su otkazane kompletne količine, a u drugim kupcima je isporučen skoro neznatan broj doza. Kupci su nezadovoljni, čak prijete i tužbama, ali vjerujemo kako će u konačnici shvatiti kako smo prevareni i mi i oni – ističu naši sugovornici. 

Dodaju kako će nastaviti sa naporima za nabavku cjepiva, ali vrijeme polako odmiče i prolaze rokovi u kojima se ljudi trebaju cijepiti kako bi izbjegli mogućnost oboljenja od sezonske gripe. 

Vezani članci

www.medjugorje-news.com/vecernji.ba

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er