MOLITVE

Molitve za zagovor sv. Ivana Krstitelja

Sveti Ivan Krstitelj, čovjek i prorok za kojega naš Spasitelj posvjedočio: “Zaista, kažem vam, između rođenih od žene ne usta veći od Ivana Krstitelja” (Mt 11,11). Jedini je to svetac kojemu, između ostaloga, slavimo i spominjemo ne samo rođenje nego i smrt. Na blagdan sv. Ivana Krstitelja donosimo molitve koje možete moliti kako bi vas ovaj svetac zagovarao kod Gospodina.

Ivan Krstitelj je jedini svetac, osim Bogorodice i samoga Isusa, kojemu liturgijski slavimo i rođenje i smrt. To potvrđuje Isusovu izjavu da od rođenih od žene nema većega od Ivana. Ivan Krstitelj veliki je svetac na razmeđi Novoga i Staroga zavjeta. Svojim asketskim životom a prije svega neustrašivim propovijedanjem obraćenja smetao je tadašnjim vlastodršcima. Na odlučujućoj i milosnoj prekretnici ljudske povijesti, na granici dvaju Saveza, stoji on – po mnogočemu drugačiji od svih ostalih proroka – gorostas Ivan, čije ime znači “Bog je milostiv”, prenosi portal Župa sv. Ivana Krstitelja Podhum Livno.

Razne molitve Ivanu Krstitelju

O slavni Ivane Krstitelju, koji si se još kao dijete povukao u pustinju i tamo živio isposničkim životom, izmoli nam molimo te, milost da uvijek živimo odijeljeni od ovoga svijeta, barem srcem, kad već nismo tijelom, da te trajno žrtvujemo i obraćamo. O slavni Ivane Krstitelju, koji si prvi prepoznao i proglasio Isusa Krista pravim Jaganjcem Božjim koji oduzima grijehe svijeta, izmoli nam, molimo te, da uvijek najprije nastojimo proslaviti našega Otkupitelja Isusa Krista i da vjerno slijedimo sve ono što nas se On udostojao poučiti.

O slavni Ivane Krstitelju, koji si imao čast biti prvim mučenikom Novog saveza, prignuvši s velikom radošću svoju glavu pod smrtni mač, izmoli nam, molimo te, da uvijek poput tebe budemo spremni žrtvovati i vlastiti život za obranu istine i za slavu Isusa Krista, kako bismo si završivši smrću ovaj krhki i nesretni život, u rajskoj slavi osigurali vječni i blaženi život u zajedništvu s tobom, o blaženi Pretečo Mesijin, kao i s anđelima i svim Svetima. Amen. Oče naš…

Za duhovne potrebe

Sveti Ivane Krstitelju, preporučujem Ti svoje duhovne potrebe i molim Te da mi izmoliš milost da Isusa što bolje upoznam, ljubim i slijedim. Zahvaljujem Ti tisuću puta na prekrasnim riječima što si mi ih dao, Tvoj me primjer potiče da moram govoriti uvijek istinu na slavu Božju, iako bi me svijet radi toga progonio i osudio.

Molitva sv. Ivi za djecu

Dobri sv. Ivo, blagoslovi i štiti naše obitelji, čuvaj ih u ljubavi i slozi obaspi ih vremenitim i vječnim dobrima i udalji od njih svako zlo. Blagoslovi našu djecu, štiti njihovo zdravlje potičući ih na dobro i ne dopusti da izgube vjeru i čistoću života. Učini nas sposobnima da ih razumijemo i da im prednjačimo riječju i primjerom. Neka uvijek teže za uzvišenijim idealima i neka u životu ostvaruju svoj ljudski i kršćanski poziv. Amen.

Molitva sv. Ivi za bolesnike

Svemogući vječni Bože vječno spasenje vjernika.

Zazivamo pomoć Tvoga milosrđa za ove bolesne…. sluge Tvoje.

Vrati im zdravlje i neka po zagovoru Sv. Ive dospije moja molitva do tvoga milosrđa. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

Krunica sv. Ivanu sastoji se od Vjerovanja, 24x Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu

Molitva za zagovor svetog Ivana Krstitelja

Hvalospjev Zaharijin (Lk 1.68-79)

Blagoslovljen Gospodin, Bog Izraelov, što pohodi i otkupi narod svoj, podiže nam snagu spasenja u domu Davida sluge svojega, kao što obeća na usta svetih proroka svojih odvijeka: spasiti nas od neprijatelja naših i od ruke sviju koji nas mrze: iskazati dobrotu očima našim i sjetiti se Saveza svetoga svojega, zakletvom kojom se zakle Abrahamu, ocu našemu: da će nam dati
te mu, izbavljeni iz ruku neprijatelja, služimo bez straha u svetosti i pravednosti pred njim u sve dane svoje. Da pružiš spoznaju spasenja narodu njegovu po otpuštenju grijeha njihovih,darom premilosrdnog srca Boga našega po kojem će nas pohoditiMlado Sunce s visine, da obasja one što sjede u tmini i sjeni smrtnoj, da upravi noge naše na put mira.  Slava Ocu…

Sveti Ivane Krstitelju, Ti pozivaš da slijedim Krista, da idem za Njim, i želiš biti moj vodič. Na kraju ove Devetnice, želim Ti iz sveg srca zahvaliti za sve milosti koje ćeš mi isprositi od Milosrdnog Srca Isusovog svojim zagovorom, prikazujući mu svoj život od navještenja i rođenja do mučeničke smrti. Moje srce je radosno jer ima velikog zagovornika na nebu i čvrsto vjerujem da ču zadobiti Tvojim zagovorom milost za koju Te u ovoj Devetnici molim. Amen.

5 x Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu..

Litanije sv. Ivana Krstitelja

Gospodine, smiluj se!
Gospodine, smiluj se!
Kriste, smiluj se!
Kriste, smiluj se!
Gospodine, smiluj se!

Gospodine, smiluj se!
Sveta Marijo,
Sveta Bogorodice,
Sveta Djevo djevica,
Svi sveti anđeli i arhanđeli,
Svi sveti patrijarsi i proroci,
Svi sveti apostoli i učenici Gospodnji,
Svi sveti mučenici,
Svi sveci i svetice Božje,

Sveti Ivane Krstitelju,
Sveti Ivane, od anđela Gabrijela naviješteni,
Sveti Ivane, od Boga poslani,
Sveti Ivane, pretečo Kristov,
Sveti Ivane, krstitelju Kristov,
Sveti Ivane, Božji ugodniče,
Sveti Ivane, veliki isposniče,
Sveti Ivane, vatro Božje ljubavi,

Sveti Ivane, radosti neba i zemlje,
Sveti Ivane, putokaze vječnog života,
Sveti Ivane, uzore svetosti,
Sveti Ivane, veliko blago naše na nebu,
Sveti Ivane, ljubitelju naših duša,
Sveti Ivane, utjeho naših srdaca,
Sveti Ivane, ljubavi naša,
Sveti Ivane, nadanje naše,
Sveti Ivane, okrjepo i jakosti naša,

Sveti Ivane, pomoćnice u našoj slabosti,
Sveti Ivane, utjeho u našoj nemoći,
Sveti Ivane, moćni zagovorniče kod Boga,
Kriste, čuj nas!
Kriste, čuj nas!
Kriste, usliši nas!
Kriste, usliši nas!

Pomolimo se! Gospodine, ojačaj u nama vjeru kojom je sveti Ivan iskreno svjedočio za Krista. Njegovim zagovorom podaj da dostojno živimo Kristovo Evanđelje i surađujemo na širenju evanđeoske vjere. Po Kristu, Gospodinu našemu. Amen.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Također pročitajte
Close
Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er