Uncategorized

Savjet egzorcista: Sveta voda i drugi predmeti koji muče demone

Uvjerio sam se da nije svejedno kakav se predmet blagoslivlja. Postoje predmeti koji zbog svoje simbolike imaju određen učinak. Sveta voda i drugi predmeti koji muče demone

Zašto sveta voda muči demona?

Kako nešto opipljivo može imati ikakva utjecaja na nešto duhovno? Čini se da su to dva potpuno različita svijeta, potpuno neovisna, čini se da ono opipljivo nikako ne može istjerati demona niti mu stvoriti nelagodu niti ni na koji način utjecati na njega. U prijašnjim sam djelima pisao da opipljivo (blagoslovljena voda, sveta krizma itd.) utječe na demone tako što ih muči i istjeruje, ali ne zbog svoje opipljivosti nego zato što je Crkva tome predmetu na blagoslovu dala duhovnu moć. Odnosno, Crkva može nekom predmetu dati duhovni utjecaj po moći koju joj je Krist dao. Predmet sam po sebi nije ništa, važna je Kristova moć koja mu je dana.

U svakom slučaju, iskustvo iz posljednjih godina natjeralo me da nadopunim to mišljenje. Da nadopunim, ne da promijenim. Još uvijek jednako mislim, ali sam se uvjerio da nije svejedno kakav se predmet blagoslivlja. Postoje predmeti koji zbog svoje simbolike imaju određen učinak. Imam jednu anegdotu u svezi s time. Jednom nismo imali vode u župnom dvoru. Bilo je vrlo hladno pa se smrznula voda u cijevima. Posjednutoj osobi nismo mogli dati piti vodu iz krstionica jer je već nekoliko dana stajala u njima i ljudi su umakali prste u nju.

Upravo kada sam namjeravao izići u hladno jutro i potražiti vodu, opazio sam bocu limunade koja je ostala poslije jednog vjeronauka. Palo mi je na pamet da blagoslovim sadržaj te boce misleći da nije važan sadržaj nego molitva koja se veže na njega. No, dobro, ubrzo sam vidio da ima učinka, ali je bio vrlo slab. Poslije nekoliko minuta, u ime Isusovo, zapovjedio sam demonu da mi kaže zašto je tako. Opirao se, ali je ipak rekao da je voda simbol bistrine i čistoće. Rekao je i da ta druga blagoslovljena tekućina ima učinka, ali ne toliko.

Ako promotrimo predmete koje je Crkva blagoslovila ili posvetila, shvatit ćemo da svi u sebi imaju neku prirođenu simboliku – sol, tamjan, voda, ulje, svijeće, kruh.

Koji još predmeti muče demone?

Relikvije svetaca muče demone jer su pune duhovnog pomazanja tih svetaca. Križ muči demona ako i nije blagoslovljen jer ga podsjeća na njihov poraz na Kalvariji i na Božju pobjedu, podsjeća ga da će Bog biti njegov sudac na Posljednjem sudu itd. Jednako vrijedi za sve svete slike. Muče ga kao podsjetnik i ako nisu blagoslovljene. Ako su blagoslovljene muče ga još više, osobito ako se u blagoslovu izrijekom molilo Boga da odbija demone.

voda

www.medjugorje-news.com

Izvor
bitno.net
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er