MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Molitva svetoj Bernardici-vidjelici Gospe iz Lurda

Molitva svetoj Bernardici Nakon smrti Bog je malu Bernardicu na njezin zagovor proslavio čudesnim ozdravljenjima. Bila je pokopana u kapeli svetog Josipa usred samostanskog vrta u Neversu.

Trideset godina nakon njezine smrti, kada su povodom postupka za njezino proglašenje blaženom otvorili njezin grob, njezino su tijelo našli bez i najmanjeg traga trulosti, dok su se povoji, u koje je bilo zamotano njezino tijelo, raspali a križ je zarđao. Onako kako je tada ležala, blažena Bernardica Soubirous danas počiva u jednom lijesu obrubljenom zlatom i kristalom u samostanskoj kapeli u Neversu, u svom crnom redovničkom odijelu, pognute glave i raširenih ruku iznad srca. Tu mogu hodočasnici i nakon više od sto godina od smrti, promatrati Bernardicu koja djeluje kao da spava.

O Bernardici ne postoje nikakve legende. Ono što je na njoj čudesno, očituje se na činjenici da je jedna siromašna i neuka djevojka sa sela postala povodom za ponovno oživljavanje štovanja Majke Božje i u naše vrijeme.

Bernardicu je 14. srpnja 1925. godine papa Pio XI. proglasio blaženom, a na blagdan Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije 8. prosinca 1933. svetom. Njezin spomendan Crkva slavi na obljetnicu njezine smrti 16. travnja.

Molitva sv. Bernardici

Draga sveta Bernardice, koja si izabrana od svemogućeg Boga kao kanal Njegovih milosti i blagoslova, moli za nas da budemo izliječeni od naših duhovnih i fizičkih nesavršenosti. Stavi naše molbe u ruke naše Svete Majke, Marije, tako da ih ona može staviti pred noge svog ljubljenog Sina, Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista, koji neka pogleda na nas svojim milosrđem i samilošću… (reci potrebu). Pomozi nam da možemo slijediti tvoj primjer, tako da bez obzira na vlastite boli i patnje, uvijek možemo biti pozorni na potrebe drugih, osobito onih čije su patnje veće od naše. Dok čekamo Božje milosrđe, podsjećaj nas da prikazujemo svoje boli i patnje za obraćenje grešnika i zadovoljštinu za grijehe čovječanstva. Amen.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er