MOLITVE

Molitva sv. Ruži Limskoj za umorne i iscrpljene majke kojima je potrebna snaga

Molitva sv. Ruži Limskoj za umorne i iscrpljene majke kojima je potrebna snaga

Ruža je pomogla roditeljima kada su je trebali, a danas se smatra snažnom zagovornicom svih majki kojima je potrebna dodatna milost od Boga.

Sveta Ruža Limska prepoznala je poziv na posvećeni život, ali njezini roditelji to nisu razumjeli. Željeli su da se uda, i često su ju ismijavali zbog njezine želje za samostanom. Suočena s protivljenjem roditelja, Ruža je ostala u obiteljskoj kući s njima, i posvetila se je molitvi i dobrim djelima. Molila se je za roditelje, nadajući se da će jednom razumjeti njezin poziv da bude Kristova zaručnica.

Kasnije su se njezini roditelji suočili s financijskim problemima, pa je Ruža, da bi im pomogla, šivala cijeli dan i cijelu noć. Premda se oni nisu dobro ophodili prema njoj, Ruža ih je poštovala i pomagala im kada su bili u potrebi. Evo jedne molitve za sve majke, posebno one koje su umorne i iscrpljene, kojima je potrebna snaga. Ruža je pomogla roditeljima kada su je trebali, a danas se smatra snažnom zagovornicom svih majki kojima je potrebna dodatna milost od Boga.

MOLITVA

Sveta Ružo, pobožna Djevica, mirisna ružo u Božjem vrtu, slatko cvjetajući usred trnja muke i nevolje, bijela poput snijega u besprijekornoj nevinosti svoga srca, blistava u ljubavi Božjoj koja te je prožimala. Tvoja predanost roditeljima bila je toliko velika da si se trudila noću i danju kako bi ublažila njihovo siromaštvo, a za njih si se i nježno brinula u njihovoj bolesti. Najzahvalnija, najponiznija kćeri, sažali se nada mnom i nad mojom djecom. Nauči me vladati se kršćanski, kako bih zaslužila srdačnu zahvalnost svoje djece.

Pouči moju djecu da cijene moju ljubav i brojne žrtve koje radosno činim za njih; nauči ih da mi uzvrate sinovskom ljubavlju i poslušnošću, i najviše žarkim molitvama za mene. Blagoslovi mene i cijelu moju obitelj. Daj da se naša srca intimno sjedine čak i u nevolji; pomozi da ne polažemo svoju sreću u ovaj svijet, već da gajimo nadu u budući vječni blagoslov. Molim te posebno za sve kršćanske majke, da se među njima probudi kršćanski život i osjećajnost. Neka se ti osjećaji što više prošire, ujedinjujući sve obitelji u jednu veliku Božju obitelj, u kojoj Isus Krist može živjeti i vladati s Bogom Ocem i Duhom Svetim. Amen.

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm.hr

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Također pročitajte
Close
Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er