MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Molitva Gospi, Zvijezdi mora, za žrtve uragana i tajfuna koji bijesne svijetom

Drevni naslov za našu Blaženu Majku je Gospa, Zvijezda mora. Naziv joj je najvjerojatnije dao u 4. stoljeću veliki crkveni učitelj sv. Jeronim. U 12. stoljeću sveti Bernard iz Clairvauxa o Gospi je napisao:

»Ako ukloniš tu Zvijezdu mora s velikog i širokog oceana života, što ti drugo ostaje osim tame i smrtne sjene? Stoga čitavim svojim bićem štuj Mariju jer to je volja Onoga koji sve ljude želi imati preko Marije – Totos nos vult habere per Mariam. Kad se dignu oluje strasti, kad prijeti brodolom: ’Aspice stellam, voca Mariam!’ Ako te žele prekriti valovi oholosti i častohleplja: ’Aspice stellam, voca Mariam!’ Misli na nju kad te zahvati strah od suda, kad te želi zahvatiti ponor očaja, u svakoj opasnosti: ’Apice stellam, voca Mariam!’ Nikad nek ti ne iščezne s usta, nikad iz srca!

Ako Nju slijediš, nikad nećeš zalutati s pravog puta. Moliš li Nju, nikad nećeš očajavati! Misliš li na Nju, nikad se nećeš razočarati. Ako se držiš uz nju, nikad nećeš pasti. Ako te Ona štiti, nikad nećeš pasti. Ako te Ona štiti, bit ćeš siguran. Ako ti je Ona voditeljica, nikad se nećeš umoriti. Ako ti je Ona milostiva, bit ćeš siguran na cilju!« Dakle, u svakoj prilici: »Pogledaj Zvijezdu, zazovi Mariju!«

Kako posljednjih dana toliki narodi pate od posljedica uragana ili tajfuna, obraćamo se Gospi i molimo je da kao nježna Majka utješi one koji su izgubili svoje voljene i vrati materijalna dobra onima koji su izgubili izgubljeno vlasništvo.

Molimo je da odvede duše pokojnika svome Sinu. Gospe, Zvijezdo mora, molimo za žrtve uragana u Puerto Ricu, Dominikanskoj Republici i Novoj Škotskoj.

Gospe, Zvijezdo mora, za ove i sve druge žrtve bijesnog mora, molimo te.

Aleteia

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er