VJERA I DUHOVNOST

Meksički egzorcist upozorava na ‘demone’ koji vas vrebaju tijekom adventa

Otac Eduardo Hayen, egzorcist meksičke biskupije Ciudad Juárez, iznio je razmišljanje za prvi tjedan došašća, upozoravajući na „demone“ koji mogu odvući ljude od Boga, poput alkohola, seksualnih poroka i ovisnosti o društvenim mrežama.

Hayen, direktor tjedne publikacije Presencia, objasnio je proces u objavi na X 3. prosinca, prve nedjelje došašća, pod naslovom “Čuvajte se demona”. Došašće je u Katoličkoj crkvi vrijeme duhovne priprave za rođenje malog Isusa. Ove godine Advent je započeo u nedjelju, 3. prosinca, a završit će u nedjelju, 24. prosinca, na Badnjak. “Sjećate li se ‘Drakule’ i romana o vampirima? Oni su izmišljena bića koja ljudima sišu krv dok spavaju. Žrtve moraju biti u dubokom snu da bi bile napadnute od strane ovih stvorenja podzemlja. Vampir prvo žrtvi ubrizgava tvar koja izaziva san kako bi ona zaspala, au međuvremenu joj siše krv”, objasnio je svećenik na početku meditacije.

Na isti način, nastavio je egzorcist, “u duhovnom životu naši vampiri – demoni, su naše loše navike, osobito poroci. U naše živote ulaze polako, poput narkotika; dok spavamo, počinju malo po malo sisati našu plazmu. Počinjemo gubiti energiju, snagu, motivaciju, volju, hrabrost, entuzijazam, stav.” “Možemo čak živjeti s dobrim navikama,” istaknuo je, “kao što je odlazak u crkvu, ali samo iz navike, bez ikakvog unutarnjeg života koji nas motivira. Savjest pada u duboki san i ništa je ne budi. Možemo čak izgubiti osjećaj za dobro i zlo. Prestajemo imati grižu savjesti i tako duhovno umiremo.” “Vjerujem da smo svi mi, u nekom trenutku u životu, bili žrtve vampira: alkohola, droga, idolopoklonstva novcu, seksualnih poroka, moralno zabranjenih veza, ovisnosti o društvenim medijima, ponosa i arogancije, poroka rada poput psa, ozbiljno zanemarujući obitelj”, nastavio je.

S obzirom na tu stvarnost, meksički svećenik upitao je: “Koji mi je vampir ubrizgao svoj otrov i konzumira moju krv?”

Hayen je objasnio da vas “Isus oslobađa od vampira: ako zaspimo, čudovište će prići i zariti svoje očnjake u naše vratove. Tada moramo biti budni da se ne bi približilo. Krist je jedini koji nas može držati pozornima, budnima. ‘Budite oprezni! Budite oprezni! Ne znate kada će doći vrijeme’ (Mk 13,33). “Riječ Božja odbija napade neprijatelja. Zato ove prve nedjelje došašća Isus kaže: ‘Bdijte!’ To nam govori zbog neizmjerne ljubavi koju ima prema nama i ne želi da zalutamo.”

Egzorcist je zatim potaknuo na “pozornije slušanje božanske Riječi u ovo vrijeme došašća i neka naše duše budu budne u molitvi”. “Ne znamo kada će gospodar kuće doći tražiti od nas da položimo račun – to će biti u trenutku naše smrti, čiji datum ne znamo”, objasnio je svećenik, “ali ono što smo sigurni je da će onaj s dugim očnjacima ostati daleko, na dobroj udaljenosti.”

Za kraj, meksički egzorcist je potaknuo svoje čitatelje da otvore „našu kuću spasenju: ‘Evo, stojim na vratima i kucam. Ako tko čuje moj glas i otvori mi vrata, ući ću u njegovu kuću i večerati s njime i on sa mnom’ (Otk 3,20).

CNA

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er