VJERA I DUHOVNOST

Marijanska svetišta se snažno pokrenula u molitvi za mir: Molimo Mariju za mir u Ukrajini!

Marijanska svetišta se snažno pokrenula u molitvi za mir: Molimo Mariju za mir! “Molimo Mariju za mir u srcima i među državama!”

Od Lurda do Loreta, množe se molitve za kraj mržnje i nasilja. Početak korizme snažan je poziv hodočasnicima na molitvu i post, donosi Vatican News.

Svetište u Lurdu snažno se pokrenulo u vapaju za mir u Ukrajini, a to čini koristeći najmoćnije sredstvo koje mu je dostupno – molitvu.

„Otkad su počela bombardiranja – kaže rektor mons. Oliver Ribadeau Dumas – svake subote navečer zajedno s ukrajinskom grko-katoličkom župom koja se nalazi u Lurdu molimo posebnu krunicu. Molimo Mariju za mir u srcima i među državama.”

Lurd – duh bratstva

No poziv na sveopći mir također se upućuje u svakom euharistijskom slavlju, u svakoj molitvi, jer Lurd sam po sebi predstavlja ljubav i bratstvo: “Mir se ovdje ne živi samo među ljudima nego i među narodima. Lurd je, naime, internacionalno mjesto; ljudi dolaze iz svih krajeva svijeta i zbog toga se događa susret kultura koji se živi u duhu Pedesetnice”, kaže rektor.

Post i molitva za Ukrajinu

2. ožujka, na početku korizme, svetište provodi u djelo Papin apel da se još intenzivnije posti i moli kako bi se zaustavili sukobi.

“Svi, kapelani i hodočasnici – nastavlja mons. Ribadeau Dumas detaljnije – pozvani su moliti se još više Djevici, Kraljici mira, i provoditi u djelo post koji je ‘škola slobode’ kako bismo ponovno otkrili ljubav u sebi, ljubav darovanu od Boga i ljubav koju Bog traži da darujemo drugima.”

I Loreto zaziva Djevicu Mariju

I svetište u Loretu također se uključilo u molitvu za mir u Ukrajini. Mons. Fabio Dal Cin, nadbiskup Loreta i papinski izaslanik za svetište, rekao je da su se prošle subote “okupili u molitvi zazivajući Marijinu blizinu u našim životima”, pojašnjava.

Nazaretska kućica – kraljevstvo mira

Mons. Dal Cin također dodaje da se u ponedjeljak vapaj za mir “upućivao na kraju svakog euharistijskog slavlja upravo u Nazaretskoj kućici, točno unutar onih zidova koji su svjedoci utjelovljenja sina Božjega koji je Princ mira”.

Vječno klanjanje

Na kraju mons. Dal Cin moli sve hodočasnike svetišta da sudjeluju u molitvi i postu koje je zatražio Papa na Čistu srijedu. “U svetištu – zaključuje – od 7 do 22 sata bit će izložen i Presveti Oltarski Sakrament kako bi se svima pružila prilika za trenutak u molitvi i klanjanju.”

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm.hr
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er