VJERA I DUHOVNOST

Kako je vjera i ljubav male djevojčice prema Euharistiji nadahnula Fultona Sheena

Fulton Sheen bio je poznat po svojoj navici da svaki dan pravi sveti sat, bez obzira na doba dana. Bio je to stalni dio njegova rasporeda i odražavao je duboku ljubav prema svetoj Euharistiji.

Aleteia donosi priču o tome kako bi Sheen često pričao o djevojčici koja je stradala u komunističkoj Kini, a navodno je umrla od ruku komunističkih vojnika.

On nudi verziju priče u svojoj autobiografiji, Blago u glini, koja postavlja scenu ove herojske djevojke.

Negdje drugdje u Kini, svećenik je upravo započeo misu kada su komunisti ušli i uhitili ga i učinili zatvorenikom u kući pokraj male crkve. S prozora u toj kući mogao je vidjeti tabernakul. Ubrzo nakon njegovog zatvaranja, komunisti su otvorili tabernakul, bacili Hostije na pod i ukrali Svete posude.

Svećenik je tada odlučio klanjati se Gospodinu u Presvetom Sakramentu koliko je mogao danju i noću. Jednog jutra oko tri sata vidio je dijete koje je bilo na jutarnjoj misi kako otvara prozor, penje se unutra, dolazi na pod svetišta, klekne na oba koljena, pritišće jezikom Hostiju da se pričesti.

Svećenik mi je rekao da je u ciboriju bilo tridesetak Hostija. Svake večeri dolazila je u isto vrijeme dok nije ostala samo jedna. Dok je pritiskala jezik da primi Tijelo Kristovo, odjeknuo je pucanj. Vidio ju je komunistički vojnik. Pokazalo se da je to njezin Viaticum – hrana za Vječnost!

Vjeruje se da je ova priča nadahnula Fultona Sheena i obnovila njegovu ljubav prema Isusu u Euharistiji.

Identitet ove djevojčice nikada nije poznat, iako je neki sada zovu “Li” ili “Mala Li”, a razne verzije priče su se širile tijekom godina.

Bez obzira na to, to je lijepa priča i može nas nadahnuti u vjeri u Euharistiju, pokazujući nam koliko je ljubavi imala ova djevojčica, ne želeći da se njezina najveća ljubav u životu ne poštuje ili odbaci.

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm.hr
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er