PAPA FRANJO

Papa Franjo: ‘Moguće je da dođem u Kijev’

Na pitanje novinara, koji je s njime letio u avionu, planira li prihvatiti poziv iz Ukrajine i posjetiti Kijev, Papa je odgovorio: „Da. To je na stolu“. Nije iznosio druge detalje

Papa Franjo je danas, na putu prema Malti, izjavio kako razmišlja o posjetu glavnom gradu Ukrajine Kijevu. Kako piše Reuters, na pitanje novinara, koji je s njime letio u avionu, planira li prihvatiti poziv iz Ukrajine i posjetiti Kijev, Papa je odgovorio: „Da. To je na stolu“. Nije iznosio druge detalje.

Podsjetimo, poglavara Katoličke Crkve u Ukrajinu su pozvali predsjednik Ukrajine Volodomir Zelenski, gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko, nadbiskup Svjatoslav Ševčuk te veleposlanik Ukrajine u Vatikanu Andrij Yurash.

Papa Franjo je također telefonski razgovarao s ukrajinskim predsjednikom Zelenskim i nadbiskupom Ševčukom. Naime, predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski na svojem je Twitter profilu objavio kako je razgovarao s papom Franjom o posredovanju Svete Stolice između Rusije i Ukrajine piše Bitno.net

„Razgovarao sam s papom Franjom. Rekao sam Njegovoj Svetosti o teškoj humanitarnoj situaciji i da ruske trupe blokiraju evakuacijske koridore. Cijenili bismo ulogu posredovanja Svete Stolice u svrhu okončanja patnje ljudi. Zahvalio sam mu na molitvama za Ukrajinu i mir“, napisao je Zelenski.

Reuters također podsjeća da je Papa rusku invaziju nazvao „neopravdanom agresijom“ te osudio „zvjerstva“-

www.medjugorje-news.com

Izvor
bitno.net

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button