CRKVAVIJESTI

LIJEPA VIJEST IZ VATIKANSKIH MUZEJA

Direktorica Vatikanskih muzeja Barbara Jatta izjavila je 14. siječnja da Vatikanski muzeji od 1. veljače ponovno otvaraju vrata za posjetitelje, ukoliko će to biti u skladu s mjerama talijanske Vlade, prenosi portal Vatican News.

S obzirom na mali broj prijava posjetitelja za predstojeće dane, neće postojati opasnost od zaraze koronavirusom, napomenula je Jatta. Premda je posljednjih mjeseci online ponuda Vatikanskih muzeja zabilježila veliki porast posjetitelja, „ipak bi bilo lijepo naše zbirke ponovno otvoriti javnosti“, rekla je direktorica, ističući da to ovisi o odluci talijanske Vlade, koja je pak dala naznake o otvaranju muzeja u regijama s niskim rizikom od zaraze koronavirusom.

Vatikanski muzeji bili su zatvoreni od ožujka do lipnja, kada su otvoreni uz stroge epidemiološke mjere i znatno smanjenim dopuštenim brojem posjetitelja. U studenome su zbog stanja pandemije ponovno zatvoreni.

Vatikanski muzeji smatraju se jednim od najvrjednijih muzeja svijeta, a sastoje se od šest cjelina: Egipatskog muzeja, Etruščanskog muzeja, Sikstinske kapele, Rafaelovih stanci, Pinakoteke i Etnološkog muzeja. Osnovani su u 16. stoljeću zahvaljujući papi Juliju II., a danas imaju preko šest milijuna posjetitelja godišnje čime zauzimaju šesto mjesto po posjećenosti među svjetskim muzejima.

Vezani članci

www.medjugorje-news.com/bitno.net

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er