SVJEDOČANSTVA

Liječnik hitne svjedoči o čudu oživljavanja molitvom: Ne ograničavajte Boga!

Liječnik svjedoči da je žena podignuta iz mrtvih snagom molitve nekoliko sati nakon što je osoblje hitne pomoći učinilo sve što je moglo da je oživi.

Dr. Landon D. Vinson, liječnik hitne pomoći u Regionalnom medicinskom centru Coffeyville u Kansasu, nedavno je ispričao članovima zajednice Prva Božja skupštine o čudu kojem je svjedočio zajedno s njihovim pastorom, velečasnim Randyjem DePriestom.

U videu objavljenom na YouTubeu, Vinson daje svoje svjedočanstvo zajednici.

Bilo je to tijekom proljeća 2021., na vrhuncu pandemije COVID-19, kada je žena odvedena na hitnu pomoć u Coffeyvilleu.

Unatoč pruženoj pomoći žena je preminula.

“Ponovo smo pokrenuli njezino srce, ali jedino što je održavalo njezino srce bile su injekcije adrenalina u krvotok i stavljanje na respirator”, rekao je Vinson.

“S medicinskog stajališta, nije bila živa. Bila je ono što mi zovemo ‘moždano mrtva’.”

Opisao je zajednici brojne načine na koje medicinski službenici utvrđuju da je neka osoba umrla.

U ovom slučaju nisu našli znakove života. Ženine zjenice bile su ukočene i raširene, a njezini su udovi pokazivali znakove pjegavosti.

Dakle, dr. Vinson, njegovo osoblje i ženin suprug odlučili su je skinuti s uređaja za održavanje života.

Prema Vinsonovim riječima, ženin je muž zamolio nekoga da pozove svećenika da dođe pomoliti se.

Vinson je rekao da je čovjeku rekao: “Naravno. Pričekat ćemo da pastor dođe.” Mislio je da će on i medicinske sestre jednostavno čekati župnika iz poštovanja prema ženi i njezinu mužu.

Nakon nekoliko minuta župnik DePriest je stigao u bolnicu. Osoblje mu nije reklo o ženinom stanju pa joj je stavio ruku na rame i počeo se moliti.

“Počeli smo moliti nad njom”, prisjetio se liječnik.

“Glava mi je bila pognuta. U sobi je bila medicinska sestra. Možda samo nekoliko minuta nakon molitve, stroj je počeo oglašavati alarm. Mislio sam da ću ga jednostavno isključiti da ne smeta. Kad sam podignuo pogled, vidio sam znakove koje su pokazivali da je žena živa. Vidio sam ruku kako se kreće na ovoj ženi.”

Dok se pastor molio nad njom, počeo joj je postavljati pitanja. Počela je kimati glavom i odgovarati.

Pozvao ju je imenom i rekao: “Došao sam moliti za vas.” Otvorila je oči, a on je upitao: “Čuješ li me dobro?” Kimnula je glavom: “Da.”

Danas ćemo učiniti ono što Sveto pismo kaže. Gdje se dvoje ili troje slože, dotaknu bilo što, i vjeruju u ime Gospodina Isusa Krista, moleći ga, bit će učinjeno. Tako da ja “Molim Boga da ti vrati zdravlje i da te izliječi. Zvuči li to u redu?”

Ponovno je njezin odgovor bio: “Da.”

“Ovo mi nije imalo smisla jer maločas nije davala znakove života”, rekao je dr. Vinson.

Nastavio je: “Skinuli smo je sa svih lijekova. Dali smo joj četiri lijeka za održavanje srca. Sve je bilo isključeno, ali sada joj je krvni tlak bio jak. Išao je preko granica.”

Treptala je očima. Sagnuo sam se i upitao: “Čuješ li me?”

Kimnula je glavom ‘Da’.

Pitao sam: ‘Želiš li da nastavimo i borimo se?’

Agresivno je odmahnula glavom ‘Da’”.

“Bilo je to prvo pravo čudo koje sam ikada vidio. Bio je to vrlo ponizan trenutak.

Kad je žena počela odgovarati dvije medicinske sestre brzo napustile prostoriju kako bi je pripremile za sedaciju budući da je postajala uznemirena zbog intenzivne boli.

Primijetio je kad su se medicinski stručnjaci vratili kako bi je prebacili iz Coffeyvillea u drugu bolnicu na moguću operaciju, promatranje i oporavak.

Dok je dr. Vinson završavao svoje svjedočenje, opisao je kako je rekao medicinskoj sestri: “Ovo je bilo čudo.”

Vinson je rekao da je razloge za taj događaj pokušao pronaći u svojim medicinskim knjigama. Nije mogao ništa pronaći. Tada je čuo glas u svojoj glavi, koji je rekao: “To sam ja. Nema ničeg drugog. To sam ja”, rekao je liječnik zajednici.

Kao liječnik hitne pomoći, Vinson je dobro upoznat sa smrću. Rekao je CBN Newsu u e-poruci da je događaj s njegove točke gledišta bio prilično jednostavan. Žena je bila bez moždanih reakcija.

“Kad je pastor DePriest došao, upravo smo isključili sve njezine vazopresore i pripremali smo se za ekstubaciju (skidanje pacijentice s respiratora) i očekivali smo brzo napredovanje do proglašenja smrti”, objasnio je liječnik.

“Ukratko, bila je klinički mrtva i pripremali smo je tako proglasiti. Počela se kretati i odgovarati na pastorova pitanja tijekom njegove molitve. Sada nije samo stvarala otkucaje vlastitog srca i krvnog tlaka, borila se s respiratorom svojim vlastito disanje. Trebali su joj lijekovi za smirenje kako bi je zadržali na krevetu i olakšali transport”, primijetio je.

“Ne vidim drugo objašnjenje osim čuda za ovaj fenomen. Ne tvrdim da je pastor podigao ženu iz mrtvih. Kažem da su njegova postojana vjera i molitva pokrenule ili oslobodile nešto duhovno što je nadilazilo područja. Ne znam da ću ikad ću razumjeti mehanizam, ali znam da je bila mrtva prije molitve, a živa nakon.”

Vinson je za CBN News dodao da se ne može sjetiti imena te žene i da nije pratio njezino stanje, ali je rekao da je to njemu bila lekcija o poniznosti – ne stavljati Boga u kutiju.

“Znam da je bila živa i da je reagirala kad je otišla u kolima hitne pomoći koja su je odvezla u drugu bolnicu. Ne pretvaram se da znam namjeru Božju volju, ali ne mogu ne misliti da njezin život ili smrt nije bila poanta.

Mislim da je to možda bila lekcija o poniznosti i upozorenje da ne ograničavate Boga u svojoj vjeri”, napisao je liječnik.

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er