MOLITVE

Krunica sv. Anti

Krunica sv Anti (Antunu Padovanskom) moli se u čast ovom čudesnom i omiljenom svecu. Primite njegov blagoslov.

Djela naša, molimo Gospodine, milošću svojom preteci i pomoću svojom prati da svaka naša molitva i radnja s tobom počinje i početa da se s tobom dovrši.

Krunica sv Anti:

1. ČUDESA

O čudotvorni sveti Ante, koji si toliku moć od Boga primio da činiš velika čudesa, ponizno te molimo da i nama učiniš to veliko čudo da se mognemo čuvati od svakoga zla duše i tijela.

Oče naš…, Zdravo Marijo…, Slava Ocu…

2. SMRT

O sveti Ante, koji si toliku moć imao nad smrti duše – grijehom, te si mnoge sačuvao od te strašne smrti, molimo te svom dušom, izmoli i nama tu veliku milost da se očuvamo od najstrašnije smrti – smrtnoga grijeha.

– Oče naš…, Zdravo Marijo…, Slava Ocu…

3. MILOST OBRAĆENJA

O sveti Ante, koji si toliki dar od Boga primio da obraćaš tvrdokorne grješnike i krivovjerce, najvruće te molimo, isprosi nam milost da nikad ne zađemo s puta istine, nego da uvijek budemo čvrsti i stalni u svetoj vjeri Isusovoj i pripravni za nju svoju krv proliti.

– Oče naš…, Zdravo Marijo…, Slava Ocu…

4. PROTIVŠTINE

O sveti Ante, koji si tolike obranio od protivština i nevolja duhovnih i vremenitih, ponizno te molimo, sačuvaj nas od svih protivština i nevolja ili nam isprosi milost da ih za ljubav Isusovu strpljivo podnesemo.

– Oče naš…, Zdravo Marijo…, Slava Ocu…

5. VRAG

O sveti Ante, koji si toliku moć i vlast imao nad vragovima i izgonio ih iz opsjednutih osoba i mjesta, ponizno te molimo, isprosi nam milost da se vazda mognemo od vraga očuvati i od njegovih se napastovanja obraniti.


– Oče naš…, Zdravo Marijo…, Slava Ocu

6. GUBA

O sveti Ante, koji si osobitu milost imao duhovno i tjelesno gubave ozdravljati, ponizno te molimo, isprosi i nama milost da se mognemo očuvati od svakoga, a osobito teškoga grijeha, jer je grijeh smrtonosna i najgora guba duše.

– Oče naš…, Zdravo Marijo…, Slava Ocu…

7. BOLEST

O sveti Ante, koji si brojne bolesnike ozdravio, ponizno te molimo, isprosi i nama milost da se očuvamo od bolesti duše i tijela.

– Oče naš…, Zdravo Marijo…, Slava Ocu…

8. MORE

O sveti Ante, koji si oslobodio tolike da se za vrijeme strašnih morskih oluja ne utope u valovima mora, ponizno te molimo, isprosi i nama milost da nas valovi zlog i izopačenog svijeta ne utope u more vječnoga izgubljenja.

– Oče naš…, Zdravo Marijo…, Slava Ocu…

9. VERIGE

O sveti Ante, koji si mnoge grješnike izbavio iz verigâ vraga paklenoga, ponizno te molimo, isprosi i nama milost da po smrtnomu grijehu ne upadnemo u vražje verige, ili, ako po nesreći upadnemo, da se što prije po milosti Božjoj iz njih izbavimo.

– Oče naš…, Zdravo Marijo…, Slava Ocu…

10. UDOVI

O sveti Ante, koji si tolikima bolesne udove ozdravio, molimo te ponizno, isprosi i nama milost da očuvamo sve svoje udove od grijehâ na koje su toliko skloni.

– Oče naš…, Zdravo Marijo…, Slava Ocu…

11. IZGUBLJENE STVARI

O sveti Ante, koji si tako često uslišao one što su te s potpunim pouzdanjem molili da nađu izgubljene stvari, ponizno te molimo, isprosi i nama, ako po nesreći grijehom izgubimo milost Božju, da se opet što prije u nju vratimo.

– Oče naš…, Zdravo Marijo…, Slava Ocu…

12. POGIBELJI

O sveti Ante, koji si tolike očuvao od pogibelji ili ih iz njih izbavio, ponizno te molimo, isprosi i nama milost da se mognemo trajno čuvati od pogibelji duše i tijela.

– Oče naš…, Zdravo Marijo…, Slava Ocu…

13. POTREBE

O sveti Ante, koji si vazda pružio svoju čudotvornu ruku onima što su se pouzdano u svojim duhovnim i vremenitim potrebama k tebi utjecali, ponizno te molimo, isprosi nam milost da mognemo vazda od svemogućeg Boga ispro-siti potrebne duhovne i vremenite stvari.

Amen.

– Oče naš…, Zdravo Marijo…, Slava Ocu…

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er