SVJEDOČANSTVAVJERA I DUHOVNOST

Oprostili vozaču koji je ubio njihovu djecu: ‘Ako Isus meni može oprostiti, mogu i ja vozaču’

“Ako Isus meni može oprostiti, mogu i ja vozaču” Bio je to vruć ljetni dan kada su Danny i Leila Abdallah saznali da je troje njihove djecu stradalo u prometnoj nesreći. Danny i Leila Abdallah, ponosni roditelji šestero djece, nisu ni sanjali da će posljednji put razgovarati s troje njihove djece kad su ih pustili same u šetnju pješačkom stazom u Sydneyu. Antony (13), Angelina (12), Sienna (9) i njihova nećakinja Veronique (11) uputili su se do trgovine kupiti sladoled, a samo nekoliko minuta kasnije udario ih je automobil.  

– Voljeli smo svaku minutu, svaku sekundu sa svojom djecom, čak i kad smo bili umorni i iscrpljeni. Znao sam reći sebi da mi dan počinje kad se vratim kući – rekao je Danny za EWTN, a prenosi CNA.

No, tog sunčanog dana u veljači 2020. godine, sve se promijenilo. Leila se prisjetila kako je njezina sestra upitala Dannyja je li sigurno da idu prošetati, a on je odgovorio: ‘Da, pa idu šetati, što se loše može dogoditi?’ 

Ubrzo su Danny i Leila primili telefonski poziv i pojurili prema mjestu nesreće. 

Vezani članci

– Ono što smo vidjeli bilo je izvan našeg razumijevanja. Kad sam vidio svoju djecu, shvatio sam da se moram predati Bogu – prisjetio se Danny. 

Leila je kazala da je počela moliti dok su svi oko nje vrištali.  

– Moja reakcija bila je: ‘Zašto bi nam Bog to učinio? Ne, On ne može uzeti našu djecu. Ne bi nam to učinio.’ 

Kasnije su saznali da je nesreću skrivio 30-godišnjak pod utjecajem alkohola, kokaina i drugih droga. Tijekom vožnje izgubio je kontrolu nad automobilom, popeo se na pločnik i velikom brzinom udario njihovu djecu. Na žalost, od posljedica ozljeda djeca su preminula u bolnici. 

Unatoč ogromnoj patnji i boli, Danny i Leila Abdallah nisu zamrzili vozača koji je u međuvremenu osuđen na 21 godinu zatvora. 

– Žao mi ga je. Molim za njega. Vrag ga je koristio kao lutku – poručio je Danny. 

Nešto kasnije Leila je javno oprostila vozaču. Taj je potez ‘šokirao’ medije, no ona je samo učinila ono što bi svaki kršćanin trebao učiniti po uzoru na Isusa Krista. 

– Opraštanje je nešto što vježbaš cijeli život. Tada na kraju možeš oprostiti u većem obimu. Ne opraštamo zato što drugi zaslužuju da im se oprosti. Opraštamo jer zaslužujemo biti u miru – istaknula je Leila.  

Na taj ju je čin nadahnula vjera u Isusa Krista. 

– Ako Isus može oprostiti meni, onda naravno i ja mogu oprostiti vozaču. Ako je umro na križu za mene, onda naravno mogu moliti za tog vozača. Naše kršćanstvo, naša vjera, natjerali su me da mu oprostim – posvjedočila je, a zatim poslala poruku svim gledateljima da po uzoru na Isusa svi moramo nositi svoj križ te da, živeći, ne zaborave ljubiti svoju djecu. 

djecu

www.medjugorje-news.com

Izvor
laudato.hr
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er