CRKVASVIJETVIJESTIVJERA I DUHOVNOST

Konačno uhvaćena osoba koja je zapalila katedralu u Nantesu

Državni odvjetnik Pierre Sennes je izjavio kako je osumnjičeni izbjeglica iz Ruande, koji je dobrovoljno radio kao čuvar u katedrali sv. Petra i Pavla, priznao da je uzrokovao požar. Njegov odvjetnik je rekao kako muškarac „gorko žali zbog svojih postupaka“ te da surađuje s policijom.

Uhićen je volonter iz Ruande koji se dovodi u vezu s požarom koji je poharao katedralu u francuskom gradu Nantesu, javlja BBC.

Državni odvjetnik Pierre Sennes je izjavio kako je osumnjičeni izbjeglica iz Ruande, koji je dobrovoljno radio kao čuvar u katedrali sv. Petra i Pavla, priznao da je uzrokovao požar. Njegov odvjetnik je rekao kako muškarac „gorko žali zbog svojih postupaka“ te da surađuje s policijom. Muškarac je priveden i ispitan, a trenutačno se nalazi u pritvoru.

Inače, francuska policija ja već uhitila ovog 39-godišnjeg muškarca, ali ga je nakon toga oslobodila svake sumnje. Državni odvjetnik Pierre Sennes je tada izjavio kako izbjeglica nije umiješan u požar te da su razjašnjene sve nelogičnosti u njegovim prvotnim izjavama

Veliki požar izbio je u 18. srpnja u katedrali u zapadnom francuskom gradu Nantesu i uništio vitraje i orgulje te građevine iz 15. stoljeća. U katedrali su izbila tri požara i ovaj incident se istražuje kao kazneno djelo. Deseci vatrogasaca požar su stavili pod kontrolu nakon nekoliko sati gašenja.

Požar je izbio samo godinu dana od velikog požara u pariškoj katedrali Notre-Dame u kojemu je uništen krov i vrh tornja katedrale. Izbio je iza orgulja koje su potpuno uništene i popucali su vitraji s prednje strane katedrale.

Podsjetimo, ovo nije prvi požar koji je oštetio katedralu. Djelomično je uništena u Drugomu svjetskom ratu u bombardiranjima. U požaru 1972. potpuno je razoren krov. Katedrala je obnovljena 13 godina poslije kada je drveni krov zamijenjen betonskom konstrukcijom.

www.medjugorje-news.com/bitno.net

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er