MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Koje je podrijetlo molitve sv. Mihaelu – molitve za pomoć u borbi protiv sila tame

Dana 1. listopada 1884. papa Lav XIII. doživio je duboko uznemirujuće mistično iskustvo na misi. Upravo je završio slavlje u svojoj privatnoj kapelici kad je iznenada šokiran i izbezumljen stao ispred oltara. Možda je 10 minuta stajao tamo kao u transu, bez boje u licu. Zatim je otišao u svoj ured i sastavio molitvu svetom Mihaelu.

Nakon toga rekao je svom osoblju da molitvu treba moliti u cijeloj Crkvi. Objasnio je da je u blizini tabernakula čuo dva glasa. Vjerovao je da su to glasovi našeg Gospodina i Sotone. Papa Lav čuo je kako se Sotona hvali kako bi mogao uništiti Crkvu za 75 ili 100 godina, ako mu se pruži prilika. Zatim je čuo kako naš Gospodin daje Sotoni dopuštenje da pokuša. (Ovo zvuči donekle slično onome što čitamo u Jobu 1.) piše Simply Catholic

Molitva koju je sastavio papa Lav XIII bila je 10 puta duža od verzije koju danas koristimo. Korištenje molitve prekinuto je 1964. godine. Trideset godina kasnije, u svom govoru Regini Coeli, papa Ivan Pavao II. oživio je upotrebu molitve.

Rekao je: “Iako se molitva više ne moli na kraju mise, molim sve da je ne zaborave i da je mole kako bi dobili pomoć u borbi protiv sila tame i protiv duha svijeta.” Papa je jasno namjeravao moliti ovu molitvu i u svojim domovima. Inače, molitva sv. Mihaelu je sljedeća:

Vezani članci

Sveti Mihaele arkanđele,
brani nas u boju;
protiv pakosti i zasjeda đavolskih budi nam zaklon.
Neka mu zapovjedi Bog, ponizno molimo:
Ti, vojvodo vojske nebeske,
Sotonu i druge duhove zlobne,
koji svijetom obilaze na propast duša,
božanskom krjepošću i jakošću u pakao strovali.
Amen.

(papa Lav XIII.)

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er