VIJESTI

PONOVNI NAPAD NA KATOLIČKI VJERSKI OBJEKAT Kod Bihaća oskvrnuta kapelica i Gospin kip

Oskvrnuta je kapelica i Gospin kip nedaleko Bihaća, a incident je u petak osudio generalni konzul Republike Hrvatske u Banjoj Luci Zoran Piličić, te pozvao na pronalaženje počinitelja kako bi se spriječilo ponavljanje sličnih incidenata.

“Gospin kip koji se nalazio u ograđenoj kapelici u selu Kralje kod Bihaća bačen je na pod te je u cijelosti polomljen”, javlja Hina.

Kako je na svome Facebook profilu objavio konzul Zoran Piličić, ovakvo krajnje neprimjereno postupanje i vandalski čin ne doprinosi očuvanju društvene i nacionalne tolerancije i suživota na području grada Bihaća, koji je poznat po toleranciji i multikulturalnosti.

– Osobito smo zabrinuti ovim vandalskim postupkom jer se sličan čin skrnavljenja katoličkog vjerskog objekta dogodio nedavno, kada je u mjesecu svibnju ove godine neprimjerenim grafitima oskrnavljena crkva sv. Antuna Padovanskog u Bihaću, naveo je generalni konzul RH u Banjoj Luci.

Vezani članci

Pozvao je lokalne vlasti da žurno preventivno djeluju i poduzmu mjere kako bi se obeshrabrilo počinjenje sličnih nedjela i spriječilo narušavanje međusobnog povjerenja i suživota na tim prostorima.

www.medjugorje-news.com

Izvor
hercegovina info

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button