EUROPAVIJESTI

KAO POSLJEDICA NEDOSTATKA SOCIJALIZACIJE TIJEKOM PANDEMIJE:Velik porast pokušaja samoubojstava među mladima…

Italija bilježi velik porasta broja pokušaja samoubojstava i samoozljeđivanja među djecom i mladima u posljednjim mjesecima, ponajviše zbog nedostatka školskih i izvannastavnih aktivnosti, te posljedično nedostatka socijalizacije.

Hospitalizacija maloljetnika nakon samoozljeđivanja i pokušaja samoubojstava porasla je za 30% od listopada 2020., porast sličan onome koji je zabilježen u proljeće tijekom prvog vala koronavirusa, rekao je šef odjela neuropsihijatrije u rimskoj bolnici Bambino Gesu dr. Stefano Vicari. Usporedbe radi, tijekom čitave 2011. ta bolnica zabilježila je samo 12 slučajeva hospitalizacije mladih zbog samoozljeđivanja i pokušaja samoubojstva, dok je tijekom 2020. imala više od 300 takvih slučajeva, javlja tribun.hr.

Slučajevi zabilježeni u Italiji uključuju zarezivanje vlastitih dijelova tijela, poput zapešća, bedara, trbuha, iskakanje kroz prozor s visine, vješanje, ranjavanje ili samoubojstva iz vatrenog oružja te predoziranje lijekovima.

Dr. Vicari smatra da je pandemija izravno odgovorna za ovaj porast, kao i za niz drugih psihičkih problema s kojima se djeca i mladi susreću, poput porasta mentalnih oboljenja, iritabilnosti, tjeskobe i nesanice.

www.medjugorje-news.com/nedjelja.ba

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er