VJERA I DUHOVNOST

Kakva će biti vječnost?

Kakva će biti vječnost? Bit ćemo zahvaćeni slavnom Božjom ljubavlju i zajedništvom svetih. Zauvijek ćemo se radovati, doživljavajući Božju ljubav, slavu, mudrost i ljepotu. Naše jedinstvo s Bogom i međusobno će se usavršiti i produbiti na način koji sada ne možemo ni zamisliti. Sreća neba je biti s Bogom koji je pravi odgovor na sve naše čežnje.

Bit ćemo kompletni i ništa nam neće nedostajati. Iako ćemo se “odmarati”, o tome ne bismo smjeli razmišljati kao o nedostatku aktivnosti, već kao o odmoru od muke ovoga svijeta. Jer doista, unutar Svetog Trojstva postoji veliki pokret ljubavi, ljubazna procesija ili ples ljubavi između osoba Trojstva. Grčki su oci taj pokret ljubavi nazvali perihoresis.

Razumno je pretpostaviti da ćemo mi koji postignemo nebo biti zahvaćeni ovim velikim iskustvom i radošću koja se opisuje kao pokret ili ples. Što se tiče riječi “vječnost” i izraza “vječni život”, ne treba ih shvatiti samo kao duljinu života, nego i kao puninu života. Stoga imati vječni život znači da ćemo biti potpuno živi s Bogom. Za sada se naš život ponekad može činiti napornim ili dosadnim. Ne tako na nebu, gdje ćemo biti potpuno živi s Bogom kao nikada prije. Bit će neizrecive radosti, neizrecive slave i života koji je ispunjen na nezamislive načine.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er