CRKVASVIJETVIJESTIZANIMLJIVOSTI

Kako se širi Evanđelje po Sjevernoj Koreji?

Budući da slanje i uvoz Biblija u tu zemlju nije bila opcija djelatnici ICC-a iz Južne Koreje su svaki mjesec okupljaju se na određenom mjestu, te od tamo slali stotine boca, napunjenih rižom i USB stikovima s evanđeljem, niz rijeku.

Članovi “International Christian Concern” (ICC) međunarodne ne-vladine organizacije koja se diljem svijeta bori za ljudska prava, a posebice se zalaže za prava vjerskih manjina, pronašli su način kako u Sjevernu Koreju širiti Radosnu vijest. O zemlji nema se mnogo novoga kazati. Vjerojatno je riječ o najrestriktivnijoj zemlji na svijetu što se tiče mogućnosti širenja vjerskih sadržaja. 
 Budući da slanje i uvoz Biblija u tu zemlju nije bila opcija, djelatnici ICC-a iz Južne Koreje  svaki mjesec okupljaju se na određenom mjestu, te od tamo šalju stotine boca, napunjenih rižom i USB stikovima s evanđeljem, niz rijeku.
 – Kreativnost je prijeko potrebna kada se želi dosegnuti one ljude čija je matična država ‘posvećena’ zabrani širenja vjerskog tiska i općenito informacija koje se tiču religije. Pouzdano se zna, prema povratnim informacijama, da ih preuzimaju sjevernokorejski ribolovci, ali i obični ljudi na obalama rijeke – istaknuo je jedan od sudionika ovo inicijative.
 Osim što se evanđelje tako dijeli s onima koji nisu upoznati s Isusom Kristom riža umnogome pomaže onim obiteljima koje pate zbog gladi i ekonomskog propadanja te loše vladine politike u vezi s pandemijom koronavirusa što je rezultiralo inflacijom i još većom izolacijom.
 Usprkos uvrijeđenom mišljenju o ‘tehničkoj zaostalosti’ Sjeverne Koreje ipak mnoge obitelji, posebice srednjeg staleža, imaju (starije) kompjutore te su USB-ovi našli svoju odredišnu publiku na ilegalnom tržištu.
 Inače, prijašnje metode za slične akcije uključivale su balone, golubove pismonoše te improvizirane katapulte.

nedjelja.ba

Vezani članci
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er