CRKVASVIJETVIJESTIZANIMLJIVOSTI

Kako se širi Evanđelje po Sjevernoj Koreji?

Budući da slanje i uvoz Biblija u tu zemlju nije bila opcija djelatnici ICC-a iz Južne Koreje su svaki mjesec okupljaju se na određenom mjestu, te od tamo slali stotine boca, napunjenih rižom i USB stikovima s evanđeljem, niz rijeku.

Članovi “International Christian Concern” (ICC) međunarodne ne-vladine organizacije koja se diljem svijeta bori za ljudska prava, a posebice se zalaže za prava vjerskih manjina, pronašli su način kako u Sjevernu Koreju širiti Radosnu vijest. O zemlji nema se mnogo novoga kazati. Vjerojatno je riječ o najrestriktivnijoj zemlji na svijetu što se tiče mogućnosti širenja vjerskih sadržaja. 
 Budući da slanje i uvoz Biblija u tu zemlju nije bila opcija, djelatnici ICC-a iz Južne Koreje  svaki mjesec okupljaju se na određenom mjestu, te od tamo šalju stotine boca, napunjenih rižom i USB stikovima s evanđeljem, niz rijeku.
 – Kreativnost je prijeko potrebna kada se želi dosegnuti one ljude čija je matična država ‘posvećena’ zabrani širenja vjerskog tiska i općenito informacija koje se tiču religije. Pouzdano se zna, prema povratnim informacijama, da ih preuzimaju sjevernokorejski ribolovci, ali i obični ljudi na obalama rijeke – istaknuo je jedan od sudionika ovo inicijative.
 Osim što se evanđelje tako dijeli s onima koji nisu upoznati s Isusom Kristom riža umnogome pomaže onim obiteljima koje pate zbog gladi i ekonomskog propadanja te loše vladine politike u vezi s pandemijom koronavirusa što je rezultiralo inflacijom i još većom izolacijom.
 Usprkos uvrijeđenom mišljenju o ‘tehničkoj zaostalosti’ Sjeverne Koreje ipak mnoge obitelji, posebice srednjeg staleža, imaju (starije) kompjutore te su USB-ovi našli svoju odredišnu publiku na ilegalnom tržištu.
 Inače, prijašnje metode za slične akcije uključivale su balone, golubove pismonoše te improvizirane katapulte.

nedjelja.ba

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er