CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Kako izbjeći najgore zlo za čovjeka

Kako izbjeći najgore zlo za čovjeka? Preko ukazanja u mjestima Guadalupe, Lourdes, Fatima i drugim mjestima širom svijeta Gospa nam poručuje da je gubitak vjere, ateizam, moralna ravnodušnost I življenje kao da Bog ne postoji – najveća čovjekova tragedija.

Gdje god se dogodi rasprostranjeno odbacivanje Krista i njegova Evanđelja to neminovno sa sobom donosi porast totalitarnih režima, genocida, propadanje kulture i slobode, i moralno propadanje društava, ukratko rečeno to donosi pakao na zemlji.

Najučinkovitiji način da se izbjegne zlo i tragedija gubitka vjere i vječnog života je u posvećivanju sebe  Bezgrešnom Srcu Marijinu.

Sveti Ivan Pavao II je objasnio: “Posvećivanje svijeta Bezgrešnom Srcu Marijinu znači povratak Križu njenog Sina. To znači posvetiti svijet probodenom Srcu Spasitelja, kako bi ga se vratilo izvoru otkupljenja. Kristovo otkupljenje uvijek je veće od grijeha čovjeka I grijeha svijeta. Posvećujući sebe Mariji znači prihvatiti njenu pomoć u prikazivanju sebe i cijelog čovječanstva našem jedinom Spasitelju Isusu Kristu.”

Tri puta je Gospa rekla sestri Luciji iz Fatime: “Mi se približavamo posljednjim danima”. S obzirom na to, naš najbolja zaštita je posveta njezinom Bezgrešnom Srcu i molitva krunice.

Naša Nebeska Majka nas sigurno vodi putem vjere i bezgraničnog povjerenja u Njenog Sina, Isusa Krista, koji nas svojim beskrajnim Milosrđem oslobađa od ropstva grijeha.  “Želim povjerenje od svojih stvorenja“, rekao je Isus svetoj Faustini. “Neka se slaba i grešna duša ne boji prići mi… Čovječanstvo neće imati mir dok ne dođe na izvor moga Milosrđa.” (Dnevnik, 1059; 699)

Marija želi da se, s obzirom na zlo i grijehe čovječanstva, prihvate sredstva spasenja koja su mu ponuđena, a onda sada nudi svoje suze. Fenomen, koji je tako proširen posljednjih godina, gdje Gospini kipovi  I slike prolijevaju krvave suze još je jedno u nizu upozorenja i znakova koje pozivaju čovječanstvo da se vrate Bogu.

Isus govori sestri Faustini: “Prije nego dođe Dan pravde nudim čovječanstvu vrijeme milosrđa.” Može li biti tako neosjetljivi i indiferentni na molbe naše Nebeske Majke?

Dragi čitatelji! Naša Nebeska Majka moli svakog od nas da preuzmemo zadaću spasenja sebe i svojih dragih, svoje zemlje i svijeta. Znamo da nas samo ljubav Kristova može osloboditi od naših grijeha i od zla koje pritišće nas i cijelu ljudsku rasu. Ali Krist treba naš pristanak, kako bi mogao djelovati u nama i po nama u kako bi svojom ljubavlju došao i najvećim griješnicima.

Povjerimo se svaki dan Bezgrešnom Srcu Marijinu; dopustimo joj da nas nauči živjeti od vjere svaki dan. Da biste to učinili, moramo urediti svoj život i svoje dnevne obaveze na način da imamo dovoljno vremena za molitvu, rad, odmor i rekreaciju. Iznad svega, moramo:

Prezreti i odbaciti sve grijehe i živjeti svoje živote u skladu s moralnim normama i učenjima Katoličke Crkve.

Odlučiti ne predati se malodušnosti i svaki put kad se upadne u ozbiljan grijeh ići na sakramenat pokore bez odlaganja.

Odlučiti svaki dan moliti ružarij I krunicu Božanskog Milosrđa I razmatrati Sveto Pismo.

Klanjanje Presvetom Oltarskom sakramentu se također preporuča.

Odlučiti obavljati prve petke I subote u mjesecu, Srcu isusovu I Srcu Marijinu, kao nakandu za naše grijehe I grijehe cijeloga svijeta.

Odlučiti napraviti mjesečnu ispovijed i primate Isusa što je češće moguće u Euharistiji; Također, kada je to moguće postiti o kruhu i vodu srijedom i petkom.

www.medjugorje-news.com

Izvor
magnifikat.hr
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er