BIJAKOVIĆIBRDO UKAZANJACRKVAKRIŽEVACMEĐUGORJEPLAVI KRIŽVIJESTIVJERA I DUHOVNOST

Izjava međugorskog župnika Šakote, provincijala Šteke i biskupa Palića povodom imenovanja apostolskog vizitatora za Međugorje

Izjava međugorskog župnika fra Marinka Šakote povodom imenovanja mons. Alde Cavallija apostolskim vizitatorom za župu Međugorje:

”Radostan sam zbog ove vijesti. Divno me iznenadila vijest da je papa Franjo imenovao mons. Aldu Cavallija novim Apostolskim Vizitatorom s posebnom ulogom za župu Međugorje. Zahvalni smo Bogu za mons. Henryka Hosera što je bio s nama i što je učinio toliko toga za Međugorja, vjerujemo da će i mons. Cavalli nastaviti njegovim putem. Radosni smo zbog ove vijesti. Hvala papi Franji što nam šalje nadbiksupa Cavalilija za Apostolskog Vizitatora s posebnom ulogom za župu Međugorje.”

Izjava provincijala Hercegovačke franjevačke provincije i predsjednika Unija Manje braće Europe dr. fra Miljenka Šteke povodom imenovanja mons. Alde Cavallija apostolskim vizitatorom za župu Međugorje:

Izjava

 „Izražavam najdublju zahvalnost Svetomu Ocu papi Franji na imenovanju novoga Apostolskog Vizitatora s posebnom ulogom za župu Međugorje, u osobi nadbiskupa Cavallija. Ovo imenovanje čitamo kao znak brižne pozornosti Vrhovnoga Svećenika za ovo hodočasničko mjesto. Novoga Apostolskog Vizitatora dočekujemo s dubokim osjećajem zahvalnosti i poštovanja kao i njegova prethodnika, blagopokojnoga mons. Hosera, čiji je rođendan, baš znakovito, na današnji dan. Neka novoga Apostolskog Vizitatora u novoj službi, kojom predstavlja Svetoga Oca i Svetu Stolicu u Međugorju i u mjesnoj Crkvi, prati nebeska pomoć Presvete Bogorodice, Blažene Djevice Marije!”

Izjava mostarsko-duvanjskog biskupa i trebinjsko-mrkanskog apostolskog upravitelja Petra Palića povodom imenovanja mons. Alde Cavallija apostolskim vizitatorom za župu Međugorje:

”Današnje imenovanje mons. Alda Cavallija, dosadašnjeg apostolskog nuncija u Nizozemskoj, Apostolskim vizitatorim s posebnim ovlastima za župu Međugorje zapravo je želja pape Franje da Sveta Stolica nastavi posvećivati posebnu pastoralnu pozornost Međugorju.

Mons. Cavalliju želim dobrodošlicu u Mostarsko-duvanjsku biskupiju i u župu Međugorje i nadam se dobroj i konstruktivnoj suradnji, kakva je bila i s pokojnim mons. Hoserom.

Molim Božji blagoslov za uspješno ostvarenje poslanja koje mu je povjerio Sveti Otac.”

www.medjugorje-news.com/radio-medjugorje.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er