REGIJA

IN MEMORIAM: Prije 2 godine nas je napustio jedan od najvećih slavuja Hrvatske Oliver Dragojević

Prije dvije godine napustio nas je velikan hrvatske glazbe Oliver Dragojević. Ostavio je neizbrisiv trag na hrvatskoj, ali i svjetskoj glazbenoj sceni, te u našim srcima.

U čast nezaboravnom Oliveru večeras u Vela Luci počinje manifestacija ‘Trag u beskraju’. Ovogodišnji program trajat će tri dana. Na večerašnjem koncertu nastupit će Nina Badrić, Petar Grašo, Petar Dragojević, Dupini, cijela ekipa koja je svirala u Olimpiji.

U četvrtak je predviđen koncert ”Evo mene među moje” na kojem će mladi izvođači ujediniti snage i zapjevati neke od Oliverovih najpoznatijih stihova.

Posljednjeg dana u petak 31. 07. organizira se večer jazza koje ima posebno emotivno značenje jer će pjesme izvoditi Ines Tričković koju za Olivera vežu i obiteljske veze. Nastupit će s ansamblom u sastavu Hrvoje Galler, Zvonimir Šestak, Borko Rupena.

U povodu obljetnice smrti naše legende, večeras na prvom dokumentarni film ”A Porina dobiva… Oliver Dragojević.“ od 20:05. Autor dokumentarca Toni Volarić:

Bit će to prvi premijerni prikaz autoriziranog dokumentarca o Oliverovom životu i karijeri.

Oliverovi hitovi ne umiru, kao ni sam Oliver. Glazbenu karijeru Dragojević je počeo graditi s pet godina, kada mu je otac kupio usnu harmoniku uz koju je zabavljao djecu iz svoje ulice i putnike na brodu od Splita do Vele Luke na Korčuli. Osim glazbe, Oliveru je mnogo značila Vela Luka u kojoj je obavezno provodio svoja ljeta.

www.medjugorje-news.com/radiodalmatia.hr

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er